Foto recepte: Pikantā karpa ar ķiplokiem, majonēzi un mārrutkiem
Foto: Privātais ahīvs

Pikantā karpa izdodas ļoti sulīga un lieliski garšo gan tikko izcelta no krāsns, gan arī jau atdzisusi, kad to var celt galdā kā auksto uzkodu. Recepti iesaka mūsu lasītāja Guna Kuļika.

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru.

Izķidā karpu, nokasa zvīņas, nogriež galvu, asti un spuras.

Foto recepte: Pikantā karpa ar ķiplokiem, majonēzi un mārrutkiem
Foto: Privātais arhīvs

Ar asu nazi zivī no abām pusēm veic iegriezumus, aptuveni ik pēc 3 cm, nepārgriežot lielo muguras asaku, jo, kad zivs būs gatava, tā būs viegli pārkniebjama.

Foto recepte: Pikantā karpa ar ķiplokiem, majonēzi un mārrutkiem
Foto: Privātais arhīvs

Zivi no ārpuses un iekšpuses viegli pārkaisa ar sāli. Griezuma vietas un iekšpusi ieziež ar mārrutkiem. Labāk izmantot mājās gatavotus mārrutkus, jo tie būs pikantāki nekā veikalā nopērkamie.

Foto recepte: Pikantā karpa ar ķiplokiem, majonēzi un mārrutkiem
Foto: Privātais ahīvs

Cep aptuveni 30-40 minūtes, līdz zivs āda virspusē kļūst zeltaina. Tad pārziež ar majonēzi, kas iepriekš samaisīta ar smalki sarīvētiem vai caur spiedi izspiestiem ķiplokiem. Ja vēlas, majonēzei var pievienot arī kapātas dilles vai citus zaļumus. Zivs iegriezuma vietās sasprauž citrona šķēles.

Foto recepte: Pikantā karpa ar ķiplokiem, majonēzi un mārrutkiem
Foto: Privātais ahīvs

Turpina cept karpu, līdz virskārta ir zeltaini brūna.

Lai labi garšo!

Comment Form