Foto recepte: Pikantā karpa ar ķiplokiem, majonēzi un mārrutkiem
Foto: Privātais ahīvs
5.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
 
karpa
karpa
 
sāls
sāls
 
mārrutki
mārrutki
 
ķiploki
ķiploki
 
majonēze
majonēze
 
zaļumi
zaļumi
 
citrons
citrons
  • Latvijas svētku receptes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Lieldienu receptes
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Ziemassvētku receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Pikantā karpa izdodas ļoti sulīga un lieliski garšo gan tikko izcelta no krāsns, gan arī jau atdzisusi, kad to var celt galdā kā auksto uzkodu. Recepti iesaka mūsu lasītāja Guna Kuļika.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru.

    Izķidā karpu, nokasa zvīņas, nogriež galvu, asti un spuras.

    Foto recepte: Pikantā karpa ar ķiplokiem, majonēzi un mārrutkiem
    Foto: Privātais arhīvs

    Ar asu nazi zivī no abām pusēm veic iegriezumus, aptuveni ik pēc 3 cm, nepārgriežot lielo muguras asaku, jo, kad zivs būs gatava, tā būs viegli pārkniebjama.

    Foto recepte: Pikantā karpa ar ķiplokiem, majonēzi un mārrutkiem
    Foto: Privātais arhīvs

    Zivi no ārpuses un iekšpuses viegli pārkaisa ar sāli. Griezuma vietas un iekšpusi ieziež ar mārrutkiem. Labāk izmantot mājās gatavotus mārrutkus, jo tie būs pikantāki nekā veikalā nopērkamie.

    Foto recepte: Pikantā karpa ar ķiplokiem, majonēzi un mārrutkiem
    Foto: Privātais ahīvs

    Cep aptuveni 30-40 minūtes, līdz zivs āda virspusē kļūst zeltaina. Tad pārziež ar majonēzi, kas iepriekš samaisīta ar smalki sarīvētiem vai caur spiedi izspiestiem ķiplokiem. Ja vēlas, majonēzei var pievienot arī kapātas dilles vai citus zaļumus. Zivs iegriezuma vietās sasprauž citrona šķēles.

    Foto recepte: Pikantā karpa ar ķiplokiem, majonēzi un mārrutkiem
    Foto: Privātais ahīvs

    Turpina cept karpu, līdz virskārta ir zeltaini brūna.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form