Foto: Privātais ahīvs
Pikantā karpa izdodas ļoti sulīga un lieliski garšo gan tikko izcelta no krāsns, gan arī jau atdzisusi, kad to var celt galdā kā auksto uzkodu. Recepti iesaka mūsu lasītāja Guna Kuļika.
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

karpa sāls mārrutki ķiploki majonēze zaļumi citrons

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru.

2

Izķidā karpu, nokasa zvīņas, nogriež galvu, asti un spuras.

Foto: Privātais arhīvs
3

Ar asu nazi zivī no abām pusēm veic iegriezumus, aptuveni ik pēc 3 cm, nepārgriežot lielo muguras asaku, jo, kad zivs būs gatava, tā būs viegli pārkniebjama.

Foto: Privātais arhīvs
4

Zivi no ārpuses un iekšpuses viegli pārkaisa ar sāli. Griezuma vietas un iekšpusi ieziež ar mārrutkiem. Labāk izmantot mājās gatavotus mārrutkus, jo tie būs pikantāki nekā veikalā nopērkamie.

Foto: Privātais ahīvs
5

Cep aptuveni 30-40 minūtes, līdz zivs āda virspusē kļūst zeltaina. Tad pārziež ar majonēzi, kas iepriekš samaisīta ar smalki sarīvētiem vai caur spiedi izspiestiem ķiplokiem. Ja vēlas, majonēzei var pievienot arī kapātas dilles vai citus zaļumus. Zivs iegriezuma vietās sasprauž citrona šķēles.

Foto: Privātais ahīvs
6

Turpina cept karpu, līdz virskārta ir zeltaini brūna.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!