Foto recepte soli pa solim: krēmīgs sēņu risoto ar maigu trifeļu noti
Foto: DELFI
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1,2 l
1,2 l dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
450 g
450 g sēnes
sēnes
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
10 g
10 g šalotes sīpoli
šalotes sīpoli
275 g
275 g risoto rīsi
risoto rīsi
120 ml
120 ml sauss baltvīns
sauss baltvīns
15 g
15 g pētersīļi
pētersīļi
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
55 g
55 g sviests
sviests
40 g
40 g Parmezāna siers
Parmezāna siers
8 g
8 g trifeļu pasta
trifeļu pasta
2 g
2 g trifeļu mizas pulveris
trifeļu mizas pulveris
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Rīsu ēdieni
  • Sēņu ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • "Gemoss" šefpavāre Ina Poliščenko "Tasty" gatavo sēņu risoto, kuram īpaši izsmalcinātu garšas noti un aromātu dod trifeļu pasta un trifeļu miziņas pulveris. Vajag pavisam nelielu trifeļu pieskārienu, lai krēmīgs, sulīgs un garšīgs mājās gatavots risoto kļūtu par izcila restorāna cienīgu ēdienu, ko baudīt klusā laimē, izgaršojot līdz beidzamajam rīsu graudiņam.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Atsevišķā katlā uzsilda iepriekš pagatavoto buljonu.

    Smalki sagriež šalotes sīpolus.

    Foto recepte soli pa solim: krēmīgs sēņu risoto ar maigu trifeļu noti
    Foto: DELFI

    Sagriež sēnes – veikala šampinjonus, meža bekas, baravikas, rudens taurenes vai citas meža sēnes, kuras var cept bez vārīšanas.

    Foto recepte soli pa solim: krēmīgs sēņu risoto ar maigu trifeļu noti
    Foto: DELFI

    Uzsilda dziļu pannu vai katlu. Ielej tajā ēdamkaroti olīveļļas un pievieno sagrieztos sīpolus. Maisa, līdz tie paliek mīksti.

    Foto recepte soli pa solim: krēmīgs sēņu risoto ar maigu trifeļu noti
    Foto: DELFI

    Pievieno sēnes un sautē uz vidēji lielas uguns, līdz tās sāk apcepties.

    Foto recepte soli pa solim: krēmīgs sēņu risoto ar maigu trifeļu noti
    Foto: DELFI

    Pievieno rīsus, samaisa, lai katrs graudiņš tiek apsegts ar eļļu (apmēram 2 minūtes).

    Foto recepte soli pa solim: krēmīgs sēņu risoto ar maigu trifeļu noti
    Foto: DELFI

    Pielej vīnu, kārtīgi samaisa, lai rīsi dabū "vīna šoku", un gaida, kamēr tas pilnībā sasūcas rīsos.

    Foto recepte soli pa solim: krēmīgs sēņu risoto ar maigu trifeļu noti
    Foto: DELFI

    Tad pamazām pa kausiņam rīsiem lej klāt buljonu, visu laiku tos maisot, lai nepiedeg. Maisa un gaida, līdz viss buljons sasūcies rīsos.

    Foto recepte soli pa solim: krēmīgs sēņu risoto ar maigu trifeļu noti
    Foto: DELFI

    Kad viss buljons ir pievienots, ļauj rīsiem sautēties vēl kādas 20 minūtes uz vidējas liesmas.

    Tad izslēdz plīti, pievieno sāli un piparus, sviestu, zaļumus, trifeļsēņu pastu, uzrīvē parmezāna sieru un visu samaisa.

    Foto recepte soli pa solim: krēmīgs sēņu risoto ar maigu trifeļu noti
    Foto: DELFI

    Pirms pasniegšanas vēl uzrīvē sieru un pārkaisa ar trifeļu mizas pulveri.

    Foto recepte soli pa solim: krēmīgs sēņu risoto ar maigu trifeļu noti
    Foto: DELFI

    Karaliska maltīte! Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form