Foto recepte: sulīga laša fileja ar citroniem, ķiplokiem un zaļumiem
Foto: Privātais arhīvs
3.4000 5
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1-1,3 kg
1-1,3 kg laša fileja ar ādu
laša fileja ar ādu
2 šķipsnas
2 šķipsnas sāls
sāls
1 šķipsna
1 šķipsna cukurs
cukurs
1
1 citrons
citrons
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
3-4
3-4 diļļu zariņi
diļļu zariņi
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Ja lielveikalā "uz akciju" izdodas tikt pie laša filejas ar ādu par ļoti pievilcīgu cenu, tad neknapinies ar šķēlēm, bet ņem ciet uzreiz pusi zivs un palutini ģimeni ar karalisku mielastu! Šis ir patiešām elementārs un praksē vairākkārt pārbaudīts veids, kā krāsnī izcept lasi nevainojami sulīgu un aromātisku, turklāt bez taukvielām. Garšos pēc vēl!

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

    Uz plāts liek cepamā papīra loksni, kas atbilst zivs izmēram.

    Virsū liek laša fileju ar ādu uz leju. Pārkaisa zivi ar pāris šķipsnām sāls, šķipsnu cukura, pārber ar ķiplokiem, kas sarīvēti uz rupjās rīves, un viegli ieberzē ar pirkstu galiem.

    Lasi pārkaisa ar dillēm, liek virsū plāni sagrieztas citrona šķēles.

    Foto recepte: sulīga laša fileja ar citroniem, ķiplokiem un zaļumiem
    Foto: Privātais arhīvs

    Pārklāj zivi ar otru cepamā papīra loksni.

    Foto recepte: sulīga laša fileja ar citroniem, ķiplokiem un zaļumiem
    Foto: Privātais arhīvs

    Sākot no vienas malas, sastiprina abas cepamā papīra puses, virzoties pa apli un aizlokot maliņas, līdz izveidots noslēgts sainis.

    Foto recepte: sulīga laša fileja ar citroniem, ķiplokiem un zaļumiem
    Foto: Privātais arhīvs
    • Francūži šo figūrai draudzīgo produktu cepšanas metodi bez liekām taukvielām dēvē par "en papillote". Vairāk par to uzzināsi, izlasot šo rakstu.

    Liek krāsnī cepties 25 minūtes.

    Nekavējoties izņem zivi no krāsns, noņem virsējo cepamā papīra loksni, atdala sulīgo laša mīkstumu no ādas un bauda.

    Foto recepte: sulīga laša fileja ar citroniem, ķiplokiem un zaļumiem
    Foto: Privātais arhīvs

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form