Foto recepte: sulīga laša fileja ar citroniem, ķiplokiem un zaļumiem
Foto: Privātais arhīvs
3.4000 5
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Ja lielveikalā "uz akciju" izdodas tikt pie laša filejas ar ādu par ļoti pievilcīgu cenu, tad neknapinies ar šķēlēm, bet ņem ciet uzreiz pusi zivs un palutini ģimeni ar karalisku mielastu! Šis ir patiešām elementārs un praksē vairākkārt pārbaudīts veids, kā krāsnī izcept lasi nevainojami sulīgu un aromātisku, turklāt bez taukvielām. Garšos pēc vēl!

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

Uz plāts liek cepamā papīra loksni, kas atbilst zivs izmēram.

Virsū liek laša fileju ar ādu uz leju. Pārkaisa zivi ar pāris šķipsnām sāls, šķipsnu cukura, pārber ar ķiplokiem, kas sarīvēti uz rupjās rīves, un viegli ieberzē ar pirkstu galiem.

Lasi pārkaisa ar dillēm, liek virsū plāni sagrieztas citrona šķēles.

Foto recepte: sulīga laša fileja ar citroniem, ķiplokiem un zaļumiem
Foto: Privātais arhīvs

Pārklāj zivi ar otru cepamā papīra loksni.

Foto recepte: sulīga laša fileja ar citroniem, ķiplokiem un zaļumiem
Foto: Privātais arhīvs

Sākot no vienas malas, sastiprina abas cepamā papīra puses, virzoties pa apli un aizlokot maliņas, līdz izveidots noslēgts sainis.

Foto recepte: sulīga laša fileja ar citroniem, ķiplokiem un zaļumiem
Foto: Privātais arhīvs
  • Francūži šo figūrai draudzīgo produktu cepšanas metodi bez liekām taukvielām dēvē par "en papillote". Vairāk par to uzzināsi, izlasot šo rakstu.

Liek krāsnī cepties 25 minūtes.

Nekavējoties izņem zivi no krāsns, noņem virsējo cepamā papīra loksni, atdala sulīgo laša mīkstumu no ādas un bauda.

Foto recepte: sulīga laša fileja ar citroniem, ķiplokiem un zaļumiem
Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form