Foto: Publicitātes attēli
Krējuma mīkla ļoti labi padodas rullēšanai un veidošanai, tādēļ šos cepumus droši vari gatavot kopā ar mazajiem kārumniekiem kā alternatīvu piparkūkām. Cepoties mīkla nezaudē formu, un gatavie cepumi sanāk trausli un debešķīgi gardi.
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Laiks būt radošam120 gskābs krējums120 gcukurs100 gmīksts sviests2 olu dzeltenumi280 gmilti1 paciņa "Dr. Oetker" kukurūzas cietes1 TK"Dr. Oetker" soda cepšanai1 "Dr. Oetker" vaniļas aromatizētājs citrons. norīvēta miziņa un izspiesta sula "Dr. Oetker" baltās šokolādes glazūra "Dr. Oetker" krāsainas zvaigznes

Sagatavošana

1

Bļodā samaisa miltus ar kukurūzas cieti un sodu.

2

Citā bļodā sviestu saputo ar cukuru. Pievieno un iekuļ olas dzeltenumus, krējumu, rīvētu citrona miziņu, citrona sulu. Kuļ, līdz masa ir gaiša un gaisīga.

3

Pa daļām pievieno miltu-cietes maisījumu un samīca viendabīgā mīklā.

4

Mīklu uz cepamā papīra izrullē aptuveni 5 mm biezā plāksnē.

5

Izspiež vai ar asu nazi izgriež cepumus vēlamajā formā un liek uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru.

6

Cep līdz 190 grādiem sakarsētā krāsnī aptuveni 10 minūtes, līdz cepumi ir zeltaini.

7

Atdzisušus cepumus pārlej ar karsta ūdens peldē izkausētu glazūru, pārber ar dekoriem.

Foto: Publicitātes attēli

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!