Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Torte – ballītes zvaigzne. Vaniļas biskvīts, kam apkārt uzziests gards sviesta krēms, ietērpts dinozaura izskatā, noteikti patiks mazajam jubilāram un ballītes viesi kāri notiesās katru kūkas gabaliņu. Pats jaukākais – itin visu, kas ir uz kūkas un tās pamatnes, var nogaršot!

Gatavo biskvītu

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

Sviestu ar mikseri sakuļ lielā bļodā. Pēc tam piesijā klāt miltus (lai kūka būtu gaisīga), pievieno cepamo pulveri, pūdercukuru, olas, pienu un vaniļas ekstraktu. Visu kārtīgi sajauc.

Mīklu pārlej kūkas formā un ar karoti izlīdzina tās virsmu. Biskvītu cep 50 minūtes līdz vienu stundu, kamēr tas kļuvis zeltaini brūns un tajā iedurtais zobu bakstāmais "iznāk" laukā sauss.

Gatavo biskvītu atdzesē turpat formā vismaz 10 minūtes, pēc tam izņem no formas un atdzesē pavisam.

Uz cepamā papīra sloksnes (30x20 centimetri) uzzīmē trafaretus dinozaura rumpim, astei un galvai (skatīt galerijas 2. attēlu). Trafaretus liek uz otrādi apgāzta biskvīta un izgriež no tiem attiecīgās dinozaura ķermeņa daļas.

Gatavo sviesta krēmu

Mīksto sviestu ieliek bļodā un neilgu brīdi sakuļ ar mikseri tā, lai sviests būtu gaisīgs. Pēc tam pievieno pūdercukuru, vaniļas ekstraktu un karstu ūdeni (2-3 ēdamkarotes). Sviesta krēmu sakuļ, līdz tas ir vienmērīgas konsistences. Aptuveni divas trešdaļas sviesta krēma "izkrāso" violetu, ar pārtikas krāsvielu, rūpīgi to iemaisot krēmā.

Izgrieztās biskvīta formas liek uz kūkas paliktņa (skat. galerijas 3. attēlu). Galvas daļu apgriež otrādi, lai tā būtu pareizā virzienā. Zem biskvīta daļām uzsmērē nedaudz sviesta krēma, lai kūka turētos vietā.

Biskvītu apsmērē ar violeto sviesta krēmu no visām pusēm. To dara rūpīgi, lai krēms viscaur būtu līdzens un tam nepieķertos biskvīta drupačas.

Nelielā bļodiņā saber kokosriekstu skaidiņas un iekrāso ar zaļo pārtikas krāsvielu (šķidru vai želejas veida).

Paņem nedaudz no atliktā sviesta krēma un nosmērē kūkas pamatni plānā kārtiņā vietā, kur ir dinozaura kājeles. Pēc tam nosmērēto daļu apbārsta ar zaļajām kokosriekstu skaidiņām, lai veidotos zāle.

Pusi no palikušā sviesta krēma sajauc ar zilo pārtikas krāsvielu. Pēc tam pārmīšus smērē zilo un dzelteno sviesta krēma porciju uz kūkas pamatnes brīvā laukuma, lai veidotos debesis. To vislabāk darīt ar nelielu sviesta nazi.

Uz katras dinozaura kājas (apakšā) uzliek trīs piena šokolādes pogas, tie būs pēdu nospiedumi. Krāsainās želejas konfektes izkārto uz dinozaura kājām. Bet krāsainās šokolādes konfektes un baltās šokolādes podziņas pamīšus izkārto uz dinozaura muguras.

Dinozaura muti izveido no lakricas konfektes stiebriņa, bet aci, uzliekot uz baltās šokolādes pogas piena šokolādes podziņu, un viegli piespiežot uz kūkas pamatnes, lai nenokrīt.

Šokolādes trijstūrus iestiprina dinozaura mugurā kā gardus muguras kakla kūkumiņus jeb dzelonīšus. Kūka gatava!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!