Fotorecepte: Jēra cepetis sinepju un medus marinādē
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
3.1667 6
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 jēra gaļas karbonādes gabals
jēra gaļas karbonādes gabals
2 TK
2 TK sinepes
sinepes
1 ĒK
1 ĒK medus
medus
1
1 ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
šķipsna
šķipsna melnie pipari
melnie pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Gaļas ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Cepetim vispiemērotākais būs muguras karbonādes gabals ar visām ribiņām. Tas ir ļoti mīksts un maigs izcirtuma gabals un būs gatavs īsā laika sprīdī. Ieteicams ribu galus attīrīt no gaļas un taukiem. Tādējādi cepeti būs vieglāk sagriezt šķēlēs un pasniegt. Jēra karbonādi, līdzīgi kā liellopa steiku, pasniedz vidēji ceptu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liek karsēties cepeškrāsni uz 200°C. Sagatavo cepamo pannu, to viegli ietaukojot.

    Ar asu nazi cepeša gabala taukaino (ādas) pusi sagriež rombos. Bļodiņā samaisa kopā medu, sinepes, smalcinātu ķiploku, sāli un melnos piparus. Ar garšvielu maisījumu ieberzē gaļu no visām pusēm.

    Liek gaļu uz cepamās pannas un cep cepeškrāsnī 20-25 minūtes. Kad jērs izcepies, to izņem no krāsns, apsedz ar foliju un ļauj cepetim atpūsties 10 minūtes. Pēc tam to griež šķēlēs un pasniedz ar salātiem vai ceptiem dārzeņiem.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form