Fotorecepte: kā pagatavot sulīgu vistas cepeti ābolu un ķiploku mērcē
Foto: DELFI
3.5000 2
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. Vistas
Vistas
4 gab.
4 gab. Ķiploki
Ķiploki
3 gab.
3 gab. Āboli
Āboli
pēc garšas
pēc garšas Sāls
Sāls
sauja
sauja Piparmētras
Piparmētras
1/2 glāze
1/2 glāze Baltvīns
Baltvīns
1 TK
1 TK Karija pulveris
Karija pulveris
1 TK
1 TK Paprikas pulveris
Paprikas pulveris
1/2 TK
1/2 TK Citronpipari
Citronpipari
  • Brokastis
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Varu atzīties, ka reti gatavoju ēdienus, kuru pagatavošana ir laikietilpīga, vai receptūra paredz izmantot, manuprāt, pārāk daudz sastāvdaļu. Vislabāk man patīk eksperimentēt, liekot lietā vienkāršus sezonas produktus. Šoreiz tie ir "antonovkas" āboli, kuri šogad padevusies īpaši raženi, un manā dārzā lekni sakuplojušās, vēl pirmo salnu nenokostās piparmētras. Šī sulīgā cepeša lielākie (bet ne vienīgie) plusi ir vienkāršā pagatavošanas metode un saldskābā, aromātiskā ābolu mērce, kas lieliski papildina maigo vistas gaļas garšu. Lai pārliecinātos par to, noteikti izmēģini šo recepti!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem ventilatora režīmā. Sagatavo stikla veidni ar vāku. Ja tādas nav, vari izmantot jebkuru citu karstumizturīgu trauku, cepšanas laikā apklājot to ar foliju.

    Vistu noskalo, nosusini ar papīra dvieli. Ķiplokus nomizo, sarīvē uz smalkās rīves. Piparmētru sakapā. Āboliem izņem serdes, sagriez tos gabaliņos.

    Fotorecepte: kā pagatavot sulīgu vistas cepeti ābolu un ķiploku mērcē
    Foto: DELFI

    Ābolus liec bļodā, pievieno tiem kariju, pusķiploku, piparmētras, sāli un visu samaisi. Ja ar karija pulveri esi uz "jūs", iesaku šoreiz atmest aizspriedumus un neatteikties no karija pievienošanas, jo varu apsolīt, ka rezultātā karija garša nebūs izteikta vai nomācoša, bet tikai piešķirs sulīgajam vistas cepetim ļoti patīkamu garšas niansi.

    Fotorecepte: kā pagatavot sulīgu vistas cepeti ābolu un ķiploku mērcē
    Foto: DELFI

    Nelielā trauciņā ber sāli, citronpiparus, paprikas pulveri, atlikušos piparus un visu samaisi. Ieberzē vistu no ārpuses un iekšpuses ar iegūto garšvielu maisījumu.

    Daļu ābolu liec cepamajā veidnē, uz tiem liec vistu, kas arī ir sapildīta ar āboliem. Atlikušos ābolus izkārto apkārt vistai, tad pievieno baltvīnu.

    Fotorecepte: kā pagatavot sulīgu vistas cepeti ābolu un ķiploku mērcē
    Foto: DELFI

    Uzliec veidnei vāku un liec visu cepeškrāsnī uz pusotru stundu.

    Noņem vāku un turpini cept vistu grila režīmā, paaugstinot temperatūru līdz 220 grādiem.

    Fotorecepte: kā pagatavot sulīgu vistas cepeti ābolu un ķiploku mērcē
    Foto: DELFI

    Pasniedz ar kartupeļu biezputru, rīsiem, bulguru vai kuskusu. Cepetis garšos lieliski arī otrā dienā, kad varēsi to griezt šķēlēs un ar saldskābo ābolu mērci baudīt uz grauzdētas maizes šķēles.

    Uzliec kroni vasarai! Reģistrējies "Delfi Abonementa" loterijai un laimē ielūgumus uz ziedu festivālu Pakrojas muižā, izklaides parku "Avārijas brigāde", kā arī citas karaliskas balvas! Reģistrējies šeit.
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form