Kijevas kotletes
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4
4 vistas filejas
vistas filejas
100 g
100 g sviests (ist. temp.)
sviests (ist. temp.)
2 ĒK
2 ĒK pētersīļi
pētersīļi
3
3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
 
sāls
sāls
 
pipari
pipari
1
1 liela ola (sakulta)
liela ola (sakulta)
125 g
125 g rīvmaize
rīvmaize
3-4 ĒK
3-4 ĒK saulespuķu eļļa
saulespuķu eļļa
Pasniegšanai:
 
tvaicēti brokoļi un kartupeļi
tvaicēti brokoļi un kartupeļi
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Cepeškrāsnī gatavotas Kijevas kotletes ar pētersīļu un ķiploku sviestu. Klasiskā recepte nedaudz modernākā variācijā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ar asu nazi iegriež vistas krūtiņā, lai iegūtu tauriņa formas filejas gabaliņu. Katru vistas fileju ieliek starp divām pārtikas plēves sloksnēm un ar gaļas āmurīti izklapē tās plānas (ap 5 mm).

    Tad sajauc mīksto sviestu ar sakapātiem pētersīļiem, saspiestām ķiploka daiviņām un svaigi maltiem pipariem. Liek nelielu porciju garšaugu sviesta katras filejas vidū. Fileju pēc tam aizloka un nostiprina ar koka irbulīšiem. Sapildītās kotletes liek ledusskapī uz 30 minūtēm vai ilgāk.

    Sagatavo šķīvi ar miltiem, kam pievienota sāls un pipari, citu šķīvi ar rīvmaizi un bļodiņu ar sakultu olu. Kotletes vispirms apviļā miltos, pēc tam olā un tad rīvmaizē. Kad kotletes apviļātas, tās atdzesē vēl 30 minūtes.

    Atdzesēto gaļu vēlreiz apviļā miltos, olā un rīvmaizē.

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Ieliek tajā cepamo pannu, lai uzkarst. Uz plīts pannā uzkarsē eļļu un apbrūnina gaļu no visām pusēm (aptuveni 6-8 minūtes). Filejas rullīšus pēc tam liek cepeškrāsnī uz karstās pannas un cep 20 minūtes, līdz zeltainas un gatavas.

    Pasniedz, kamēr vēl karstas, kopā ar tvaicētiem brokoļiem un tvaicētiem vai vārītiem kartupeļiem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form