Fotorecepte: pildīti lavaša rullīši ar krabju nūjiņām
Foto: DELFI
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. lavašs
lavašs
260 g
260 g krēmsiers
krēmsiers
250 g
250 g krabju nūjiņas
krabju nūjiņas
pēc garšas
pēc garšas dilles
dilles
pēc garšas
pēc garšas sīpolloki
sīpolloki
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Dažādas uzkodas
  • Lavaša uzkodas
  • Zivju un jūras produktu uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • Kad nav laika šmorēt pie cepešplīts brangus ēdienus, bet vēlme ir pēc kaut kā viegli un ātri pagatavojama, tad pildīti lavaša rullīši būs tieši laikā, lai piepildītu izsalkušo punčus.

    Smalki jāsagriež dilles un sīpollociņi, bet kubiciņos – krabju nūjiņas.

    Kad viss veikli sagriezts, lielo lavaša plāksni bagātīgi nosmērē ar krēmsieru, bet pēc tam pārkaisa krēmsiera masai virsū krabju nūjiņas, dilles un lociņus.

    Lai lavaša plāksni būtu vieglāk tīt, to vajadzētu pārgriezt uz pusēm. Kad tas izdarīts, tad atliek abas lavaša plāksnes cieši sarullēt.

    Katru pildīto lavaša lielo rullīti ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī līdz tam brīdim, kad plānots celt galdā ašās uzkodas.

    Īsi pirms pasniegšanas rullīti sagriež palielos gabaliņos, jo, ja griezīs gabaliņus visai plānus, tad viss pildījums no lavaša iznāks laukā, kā arī pastāv iespēja, ka pati lavaša plāksne saplīsīs.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form