Fotorecepte: Sautēta jēra gaļa ar kartupeļiem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
2.7500 4
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500-750 g
500-750 g jēra gaļa
jēra gaļa
2
2 sīpoli
sīpoli
4
4 kartupeļi
kartupeļi
2 ĒK
2 ĒK eļļa
eļļa
1 ĒK
1 ĒK milti
milti
450 ml
450 ml ūdens
ūdens
1 ĒK
1 ĒK Vorčesteras mērce
Vorčesteras mērce
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
šķipsna
šķipsna melnie pipari
melnie pipari
 
daži rozmarīna zariņi
daži rozmarīna zariņi
1
1 lauru lapa
lauru lapa
15 g
15 g sviests
sviests
  • Gaļas ēdieni
  • Sautējumi
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Mājīgs un sildošs jēra gaļas sautējums, tik piemērots vēsākā un mitrākā dienā. Sautējumam vispiemērotākais būs jēra plecs vai stilbs. Gaļu sagriež gabaliņos, bet kaulu, sutinot gaļu, arī liek katlā, lai mērce būtu spēcīgāka un aromātiskāka.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liek karsēties cepeškrāsni uz 160°C. Sagriež gaļu kumosa lieluma gabaliņos, sakapā sīpolus. Nomizo kartupeļus, sagriež šķēlēs un noglabā ūdenī. Karsē čuguna katlu vai citu trauku, kurā tiks sautēts jērs, ielejot vienu ēdamkaroti eļļas.

    Kad eļļa karsta, tajā liek apmēram pusi gaļas un apcep. Kad gaļa apcepta, to izņem no katla. Pēc tam ielej vēl vienu ēdamkaroti eļļas un apcep atlikušo gaļu, izņem no katla. Būtu jācenšas gaļu negrūstīt un negrozīt, ļaujot gaļai karamelizēties, tikai pēc tam gabaliņu griežot riņķī. Apcep arī kaulu, ja tāds ir.

    Katlā liek sagrieztos sīpolus un, ik pa brīdim apmaisot, uz vidējas uguns karsē, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi. Katlā liek atpakaļ gaļu (bez kaula), pāri ber miltus, izmaisa. Pamazām pievieno ūdeni, turpinot maisīt. Kad ūdens pievienots un ir uzvārījies, pielej Vorčesteras mērci, iegulda mērcē kaulu, pievieno rozmarīnu, lauru lapu, pēc garšas sāli un piparus.

    Pāri jēram kārto kartupeļu šķēles, pārklājot tās viegli vienu otrai pāri. Nelielā bļodiņā izkausē sviestu un ar to apsmērē kartupeļus, apkaisa ar sāli un pipariem. Uzliek katlam vāku vai nosedz cepamo trauku ar vairākās kārtās salocītu foliju, liek cepeškrāsnī un cep 1 stundu. Pēc stundas noņem vāku vai foliju un turpina cept 45 - 50 minūtes, līdz kartupeļi kļūst gaiši zeltaini un mīksti.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form