Fotorecepte: Vijas Kilblokas putukrējuma rulete ar saldētām ogām
Foto: Vija Kilbloka
2.6667 9
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
7 gab.
7 gab. olas
olas
7 ĒK
7 ĒK cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
200 ml
200 ml saldais krējums
saldais krējums
7 ĒK
7 ĒK milti
milti
pēc garšas
pēc garšas brūkleņu ievārījums
brūkleņu ievārījums
1 gab.
1 gab. banāns
banāns
pēc garšas
pēc garšas ogas garnēšanai
ogas garnēšanai
  • Ruletes un strūdeles
  • Pasaules Virtuve
  • Izdevniecības Zvaigzne ABC vadītājas Vijas Kilblokas izcilās spējas virtuvē un talants uzburt neticami gardas kūkas ir zināms ne tikai ģimenē un izdevniecībā. Laiku pa laikam Vijas “Facebook” draugi un paziņas izlūdzas kādu Vijas gardā darinājuma recepti – un te nu ir: pilnīgi neatvairāma putukrējuma rulete, soli pa solim.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sāku ar to, ka ieslēdzu cepeškrāsni, lai tā kārtīgi iekarst. Sagatavoju pannu un izkārtoju nepieciešamos produktus - septiņas olas, cukuru, miltus, vaniļu, putukrējumu, brūkleņu ievārījumu, banānu. Olas sadala baltumā un dzeltenumā.
    Te ir viss nepieciešamais, ogas paņemšu no saldētavas tieši pirms garnēšanas.

    Fotorecepte: Vijas Kilblokas putukrējuma rulete ar saldētām ogām
    Foto: Vija Kilbloka

    Uz 7 olu dzeltenumiem liek 7 strīķētas ēdamkarotes cukura. Piepilina vaniļu.

    Fotorecepte: Vijas Kilblokas putukrējuma rulete ar saldētām ogām
    Foto: Vija Kilbloka

    Sāk ar baltuma kulšanu, tad mikseri pārliek dzeltenumā bez mazgāšanas. Otrādi nedrīkst, tad baltums nesakulsies.

    Fotorecepte: Vijas Kilblokas putukrējuma rulete ar saldētām ogām
    Foto: Vija Kilbloka

    Sakultajā olas dzeltenumā ieliek 7 strīķētas ēdamkarotes miltu. Man ir veco laiku pareizā izmēra karotes. Samaisa.

    Fotorecepte: Vijas Kilblokas putukrējuma rulete ar saldētām ogām
    Foto: Vija Kilbloka

    Milti iemaisīti. Jāliek klāt sakultais olas baltums.

    Fotorecepte: Vijas Kilblokas putukrējuma rulete ar saldētām ogām
    Foto: Vija Kilbloka

    Iecilāju olas baltumu.

    Fotorecepte: Vijas Kilblokas putukrējuma rulete ar saldētām ogām
    Foto: Vija Kilbloka

    Mīkla gatava, nedrīkst ne brīdi kavēties, tā jālej uz pannas. Ja vilcinās, mīkla zaudē gaisīgumu un biskvīta vietā sanāks pankūka. Tādēļ arī cepeškrāsnij jābūt sakarsušai

    Fotorecepte: Vijas Kilblokas putukrējuma rulete ar saldētām ogām
    Foto: Vija Kilbloka

    Izleju mīklu.

    Fotorecepte: Vijas Kilblokas putukrējuma rulete ar saldētām ogām
    Foto: Vija Kilbloka

    Izlīdzinu mīklu. Šauju karstā cepeškrāsnī.

    Fotorecepte: Vijas Kilblokas putukrējuma rulete ar saldētām ogām
    Foto: Vija Kilbloka

    Karstā gaisa režīms. 170 grādu.

    Fotorecepte: Vijas Kilblokas putukrējuma rulete ar saldētām ogām
    Foto: Vija Kilbloka

    Kamēr biskvīts cepas, kuļu putukrējumu. Cukuru lieku ļoti maz, jo ruletē būs salds ievārījums.

    Fotorecepte: Vijas Kilblokas putukrējuma rulete ar saldētām ogām
    Foto: Vija Kilbloka

    Septiņās minūtēs biskvīts gatavs, par to liecina arī smarža, kas sāk izplatīties.

    Fotorecepte: Vijas Kilblokas putukrējuma rulete ar saldētām ogām
    Foto: Vija Kilbloka

    Biskvīts ātri atdziest un nedaudz saplok.

    Fotorecepte: Vijas Kilblokas putukrējuma rulete ar saldētām ogām
    Foto: Vija Kilbloka

    Apgriežu biskvītu uz otru pusi. Tā kā es pannā klāju silikona pamatnīti, biskvīts nepielīp.

    Fotorecepte: Vijas Kilblokas putukrējuma rulete ar saldētām ogām
    Foto: Vija Kilbloka

    Smērēju brūkleņu ievārījumu. Šogad man sava nebija, tādēļ lietoju pirkto.

    Fotorecepte: Vijas Kilblokas putukrējuma rulete ar saldētām ogām
    Foto: Vija Kilbloka

    Lieku sleju ar banāna šķēlītēm, kas dos maigu krēmīgumu.

    Fotorecepte: Vijas Kilblokas putukrējuma rulete ar saldētām ogām
    Foto: Vija Kilbloka

    Pa virsu banāniem - putukrējums. Kad rullē, putukrējums padodas uz priekšu, tādēļ tas nav jāklāj pa visu biskvītu.

    Fotorecepte: Vijas Kilblokas putukrējuma rulete ar saldētām ogām
    Foto: Vija Kilbloka
    Fotorecepte: Vijas Kilblokas putukrējuma rulete ar saldētām ogām
    Foto: Vija Kilbloka

    Ruleti nosēdina uz salaiduma līnijas.

    Fotorecepte: Vijas Kilblokas putukrējuma rulete ar saldētām ogām
    Foto: Vija Kilbloka

    Var smērēt ar putukrējumu arī pilnīgi visu ruletes virsmu un tās sānus vēl nokaisīt ar karamelizētām auzu pārslām. Es šoreiz smērēju tikai virsmu, ko apkaisīšu ar sasalušām meža zemenēm un smiltsērkšķiem.

    Fotorecepte: Vijas Kilblokas putukrējuma rulete ar saldētām ogām
    Foto: Vija Kilbloka
    Fotorecepte: Vijas Kilblokas putukrējuma rulete ar saldētām ogām
    Foto: Vija Kilbloka
    Fotorecepte: Vijas Kilblokas putukrējuma rulete ar saldētām ogām
    Foto: Vija Kilbloka

    Rulete uz kādu pusstundiņu, stundiņu jānoliek aukstumā. Otrā dienā, kad rulete savilkusies, tā garšo citādi, daži saka, ka pat labāk, bet man tā garšo vislabāk uzreiz.

    Fotorecepte: Vijas Kilblokas putukrējuma rulete ar saldētām ogām
    Foto: Vija Kilbloka
    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form