Foto: Shutterstock
Svaiga, garda franču maize ar sieru.
120Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 gab.paciņa granulētā rauga0.75 tasesilts ūdens2 ĒKcukurs1 TKsāls3 tasesmilti3 gab.olas0.5 tasemīksts sviests1 taseFontina Gryere vai Jarlsberg siers (sagriezts mazos gabaliņos)

Sagatavošana

1

Raugu iemaisa ūdenī lielā bļodā, atstāj uzbriest.

2

Pievieno cukuru, sāli un vienu tasi miltu, samaisa.

3

Pievieno olas, kuļ, kamēr mīkla kļūst bieza.

4

Iekuļ sviestu, pakāpeniski izmaisot, pievieno atlikušos miltus.

5

Mīklai jākļūst mīkstai.

6

Liek uz miltiem apkaisītas virsmas, mīca. Virskārtu apsmērē ar sviestu, apsedz un atstāj siltā vietā uzrūgt.

7

Mīklā iemaisa sieru, liek uz miltiem apkaisītās virsmas, kārtīgi izmīca.

8

Sadala trīs daļās un izveido trīs garus un tievus kukulīšus, slīpi iegriež mīklu ar asu nazi.

9

Liek sakarsētā cepeškrāsnī, cep 30 minūtes, līdz maize kļūst zeltaini brūna.

Iesūtīja: Vineta Auziņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!