Foto: Publicitātes foto
Francūži zina, kā gatavot klasisku omleti. Lai gan visklasiskākā ir bez jebkādām piedevām, otra klasiskākā ir ar šampinjoniem (francūži ir kā traki uz šampinjoniem). Tā vienmēr ir cepta sviestā, ar sieru un sēnēm, kas, protams, arī apceptas sviestā. Ar šo omleti nekad nevar nošaut greizi, jo tā garšo visiem. Nu varbūt, ka negaršo tiem dažiem, kuriem nepatīk sēnes, bet tādu nav daudz.
20Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
4 olas10 mlmaigas olīveļļas cepšanai0.5 TKsmalki sakapāta rozmarīna90 ggabaliņos sagriezti šampinjoni20 gsviests30 gsmalki sarīvēts Ementāles siers pēc garšasjūras sāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Bļodā ar dakšiņu sakul olas ar sāli, pipariem.

2

Pannā sakarsē eļļu, pievieno rozmarīnu, sēnes un 5‒10 g sviesta un cep uz vidējas liesmas, līdz sēnes apbrūnē. Pieber šķipsniņu sāls un piparus. Kad sēnes sabrūnējušas, izņem tās no pannas.

3

Tajā pašā pieliec un izkausē atlikušo sviestu, ielej sakultās olas un neaiztiekot cep 10 sekundes. Kad ap malām sāk parādīties pirmās sarecēšanas pazīmes, ar dakšiņu pabīdi olu masu nost no malām, pagāžot pannu uz to pusi, kurā šo darbību veic. Ļauj, lai tukšajā, nobīdītajā vietā ietek olu masa. Tā izdari uz visām pusēm. Tādējādi vidusdaļa satecēs visapkārt pa malām.

4

Kad viss satecējis, izslēdz liesmu un atstāj pannā gatavoties 1‒2 minūtes. Tad uz vienas ārējās trešdaļas liec sieru un pusi sēņu. Atlikušās 2/3 vizuāli sadali uz pusēm, loki 1/3 virzienā uz centru, un salocīto trešdaļu uzloki uz pildītās trešdaļas. Liec traukā un pasniedz ar atlikušajām sēnēm, sadalot porciju divās daļās.

Šī ir recepte no Signes Meirānes jaunās pavārgrāmatas "52 omletes. Viena omlete katrai nedēļas nogalei", kura tapusi sadarbībā ar "Balticovo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!