Frikadeļu zupa ar zaļajām pākšu pupiņām
Foto: DELFI
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g jauktā maltā gaļa
jauktā maltā gaļa
1 šķēle
1 šķēle maize
maize
30 ml
30 ml piens
piens
1 gab.
1 gab. ola
ola
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas malti melnie pipari
malti melnie pipari
2 ĒK
2 ĒK eļļa
eļļa
1 ĒK
1 ĒK sviests
sviests
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
2 gab.
2 gab. lauru lapas
lauru lapas
4–5 gab.
4–5 gab. pipargraudi
pipargraudi
2 gab.
2 gab. burkāni
burkāni
5 gab.
5 gab. kartupeļi
kartupeļi
200–300 gab.
200–300 gab. zaļās pākšu pupiņas
zaļās pākšu pupiņas
 
lociņi
lociņi
 
skābais krējums
skābais krējums
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Viss garšīgais ir vienkāršs – arī frikadeļu zupai nebūt nav jābūt sarežģīti pagatavojamai. Maltā gaļa, dārzenīši, kāda saldētavā aizķērusies zaļo pākšu pupiņu sauja, un vakariņas gatavas!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms sagatavo maltās gaļas masu – lielā traukā ieliek gaišās maizes šķēli (baltmaize, sēklu maize) un aplej ar pienu, lai maizīte uzbriest. Pēc tam maizi saspaida un pievieno malto gaļu, olu, sāli un piparus. Ar rokām sastāvdaļas sajauc, nedaudz izmīca un atliek malā.

    Lielā katlā ielej eļļu, pievieno sviestu un ļauj uzkarst. Tad katlā ber lauru lapas, pipargraudus, sakapātu sīpolu, pārber sāli un apcep pāris minūtes, līdz sīpols kļūst caurspīdīgs.

    Pēc tam katlā pievieno sīki sagrieztus burkānus un pasutina kopā ar sīpoliem pāris minūtes. Visu pārlej ar aptuveni litru ūdens un ļauj sākt burbuļot.

    Tad zupā ber kubiņos sagrieztus kartupeļus, lai tie pavārās 5 minūtes.

    Zupai pieber zaļās pākšu pupiņas (derēs visvienkāršākās saldētās) un atkal – ļauj šķidrumam sākt burbuļot uz lēnas uguns. Ja liekas, ka zupa par biezu, šis ir īstais brīdis, lai tai pielietu vēl nedaudz šķidruma.

    Tikmēr no maltās gaļas masas virpina nelielas frikadeles un pa vienai met zupas katlā. Zupu turpina vārīt aptuveni 8–10 minūtes.

    Pēc garšas pievieno sāli. Pasniedz zupu ar sakapātiem lociņiem un skābo krējumu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form