Foto: DELFI
Viss garšīgais ir vienkāršs – arī frikadeļu zupai nebūt nav jābūt sarežģīti pagatavojamai. Maltā gaļa, dārzenīši, kāda saldētavā aizķērusies zaļo pākšu pupiņu sauja, un vakariņas gatavas!
50Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
400 gjauktā maltā gaļa1 šķēlemaize30 mlpiens1 gab.ola pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari2 ĒKeļļa1 ĒKsviests1 gab.sīpols2 gab.lauru lapas gab.pipargraudi2 gab.burkāni5 gab.kartupeļi gab.zaļās pākšu pupiņas lociņi skābais krējums

Sagatavošana

1

Vispirms sagatavo maltās gaļas masu – lielā traukā ieliek gaišās maizes šķēli (baltmaize, sēklu maize) un aplej ar pienu, lai maizīte uzbriest. Pēc tam maizi saspaida un pievieno malto gaļu, olu, sāli un piparus. Ar rokām sastāvdaļas sajauc, nedaudz izmīca un atliek malā.

2

Lielā katlā ielej eļļu, pievieno sviestu un ļauj uzkarst. Tad katlā ber lauru lapas, pipargraudus, sakapātu sīpolu, pārber sāli un apcep pāris minūtes, līdz sīpols kļūst caurspīdīgs.

3

Pēc tam katlā pievieno sīki sagrieztus burkānus un pasutina kopā ar sīpoliem pāris minūtes. Visu pārlej ar aptuveni litru ūdens un ļauj sākt burbuļot.

4

Tad zupā ber kubiņos sagrieztus kartupeļus, lai tie pavārās 5 minūtes.

5

Zupai pieber zaļās pākšu pupiņas (derēs visvienkāršākās saldētās) un atkal – ļauj šķidrumam sākt burbuļot uz lēnas uguns. Ja liekas, ka zupa par biezu, šis ir īstais brīdis, lai tai pielietu vēl nedaudz šķidruma.

6

Tikmēr no maltās gaļas masas virpina nelielas frikadeles un pa vienai met zupas katlā. Zupu turpina vārīt aptuveni 8–10 minūtes.

7

Pēc garšas pievieno sāli. Pasniedz zupu ar sakapātiem lociņiem un skābo krējumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!