Fritēti tīģergarneļu kumosiņi ar ķiploku majonēzi
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
16
16 tīģergarneles (jēlas)
tīģergarneles (jēlas)
1/2 TK
1/2 TK Čili pārslas
Čili pārslas
1
1 citrona sula
citrona sula
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
 
eļļa fritēšanai
eļļa fritēšanai
Mīklai
140 g
140 g milti
milti
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
1
1 ola
ola
150 ml
150 ml sidrs
sidrs
Majonēzei
2
2 olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
200 ml
200 ml eļļa
eļļa
1
1 citrona sula
citrona sula
1
1 ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
šķipsna
šķipsna melnie pipari
melnie pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Zivju un jūras produktu uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • Burvīgi, kraukšķīgi tīģergarneļu kumosiņi, kas mērcēti sidra mīklā un fritēti eļļā. Tos pasniedz ar mājas ķiploku majonēzi. Majonēzei piemērotākā būs eļļa bez intensīvas garšas. Tā varētu būt filtrēta olīveļļa, vīnogu kauliņu eļļa, dārzeņu eļļa vai cita. Fritēšanai noteikti izvēlies filtrētu eļļu, kas piemērota augstām temperatūrām.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Iztīra, ja nepieciešams, garneles, tām noņemot čaulu un izņemot zarniņu. Garneles liek bļodiņā, pa virsu lej citronu sulu, olīveļļu un čili pārslas. Izmaisa un atstāj marinēties, kamēr sagatavo mīklu.

    Bļodā samaisa miltus ar cepamo pulveri un sāli. Citā traukā samaisa olu ar sidru un lēnām pievieno sausajām sastāvdaļām, nepārtraukti maisot.

    Liek karsēties fritējamo eļļu, tikmēr pagatavo ķiploku majonēzi. Blenderī liek olu dzeltenumus, pievieno sāli, piparus, saspiestu ķiploku, citronu sulu, izmaisa. Ieslēdz blenderi un, tam strādājot, lēnā strūkliņā pievieno eļļu. Beigās pielej vienu ēdamkaroti karsta ūdens, sablendē.

    Nokāš tīģergarneles, iemērc mīklā un karstā eļļā fritē, līdz zeltainas.

    Gatavās garneles liek uz papīra dvieļa, lai atbrīvotos no liekās eļļas. Pasniedz karstas ar ķiploku majonēzi.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form