Fritēti tīģergarneļu kumosiņi ar ķiploku majonēzi
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Burvīgi, kraukšķīgi tīģergarneļu kumosiņi, kas mērcēti sidra mīklā un fritēti eļļā. Tos pasniedz ar mājas ķiploku majonēzi. Majonēzei piemērotākā būs eļļa bez intensīvas garšas. Tā varētu būt filtrēta olīveļļa, vīnogu kauliņu eļļa, dārzeņu eļļa vai cita. Fritēšanai noteikti izvēlies filtrētu eļļu, kas piemērota augstām temperatūrām.

Iztīra, ja nepieciešams, garneles, tām noņemot čaulu un izņemot zarniņu. Garneles liek bļodiņā, pa virsu lej citronu sulu, olīveļļu un čili pārslas. Izmaisa un atstāj marinēties, kamēr sagatavo mīklu.

Bļodā samaisa miltus ar cepamo pulveri un sāli. Citā traukā samaisa olu ar sidru un lēnām pievieno sausajām sastāvdaļām, nepārtraukti maisot.

Liek karsēties fritējamo eļļu, tikmēr pagatavo ķiploku majonēzi. Blenderī liek olu dzeltenumus, pievieno sāli, piparus, saspiestu ķiploku, citronu sulu, izmaisa. Ieslēdz blenderi un, tam strādājot, lēnā strūkliņā pievieno eļļu. Beigās pielej vienu ēdamkaroti karsta ūdens, sablendē.

Nokāš tīģergarneles, iemērc mīklā un karstā eļļā fritē, līdz zeltainas.

Gatavās garneles liek uz papīra dvieļa, lai atbrīvotos no liekās eļļas. Pasniedz karstas ar ķiploku majonēzi.

Comment Form