Gaileņu karstmaizes siera mētelītī
Foto: DELFI
0 0
3 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
6 šķēles
6 šķēles graudu tostermaize
graudu tostermaize
300 ml
300 ml gailenes (saceptas sviestā)
gailenes (saceptas sviestā)
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
80 g
80 g sviests (mīksts)
sviests (mīksts)
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
6 šķēles
6 šķēles siers
siers
  • Brokastis
  • Launags
  • Vakariņas
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Picas un karstmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • Augusta vakaros, kad gailenes pašas sanākušas mājās, jācep gaileņu karstmaizes. Mazās augusta vakara baudas, kad, zvaigznes skaitot, tik jauki uzgrauzt ko garšīgu. Un, ja vēl glāze auksta, kraukšķīga baltvīna pa rokai... Ko vēl. Nu ko vēl cilvēks var vēlēties?

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sacep gailenes sviestā. (Var darīt tā, ka, mērcītei cepot, sacep vairāk un karstmaizei domātās gailenes pēc tam vienkārši noliek sāņus!)

    Saceptās gailenes atdzesē, sakapā smalkāk.

    Mīkstu sviestu sajauc ar izspiestu ķiploku, sāli un pipariem, pievieno gailenes. Mums ir sanācis gaileņu sviests! (Šajā reizē to smērēsim uz maizes un cepsim – bet šādu to var arī ietīt sviestpapīrā un nolikt ledusskapī – noderēs brokastu maizītēm vai uzsmērēšanai uz steika.)

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

    Maizes apsmērē ar gaileņu sviestu, pārklāj ar siera šķēlēm, cep apmēram 15 min, kamēr siers sāk apbrūnēt.

    Gaileņu karstmaizes siera mētelītī
    Foto: DELFI
    Gaileņu karstmaizes siera mētelītī
    Foto: DELFI

    Ēd karstas, piestrebj klāt aukstu baltvīnu, slavē cepēju, gailenes, augustu un dzīvi kā tādu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form