Gaileņu mērces recepte
Foto: Shutterstock
3.9787 47
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Nenoliedzami, vasaras gardākā maltīte - vārīti jaunie kartupelīši ar dillēm, mazsālītiem gurķiem un krēmīgu gaileņu mērci. Recepte no portāla Cālis.lv lietotājas, pieredzējušās virtuves pavēlnieces Loras.

Gailenes rūpīgi notīra un nomazgā.

Liek caurdurī, lai notek liekais ūdens.

Sēnes sagriež gabaliņos.

Pannu uzkarsē, tajā liek smalki sagrieztu speķi vai eļļu, vai sviestu un uzkarsē.

Tad pievieno smalki sagrieztus sīpolus un apcep.

Pievieno gailenes un uzliek vāku, līdz atdalās sula. Visu gatavo uz lielas uguns.

Vāku noņem un turpina cept uz lielas uguns, līdz ūdens iztvaiko.

Kad pannā šķidrums ir palicis pavisam nedaudz, pievieno sāli un maltus piparus pēc garšas. Samaisa. Turpina karsēt.

Kad palikusi nedaudz gaiša, bieza sula, tad sēnes apcepušās.

Uzkaisa miltus un samaisa.

Pielej saldo krējumu, pienu vai skābo krējumu. Samaisa un uzvāra. Gatavs.

Iesūtīja:
Lora

Source

Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form