Gaileņu mērces recepte
Foto: Shutterstock
3.8800 50
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
gailenes
gailenes
 
sāls
sāls
 
pipari
pipari
 
sīpoli
sīpoli
 
speķis, eļļa vai sviests
speķis, eļļa vai sviests
 
skābs vai salds krējums
skābs vai salds krējums
 
milti
milti
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Karstās mērces
  • Sēņu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Nenoliedzami, vasaras gardākā maltīte - vārīti jaunie kartupelīši ar dillēm, mazsālītiem gurķiem un krēmīgu gaileņu mērci. Recepte no portāla Cālis.lv lietotājas, pieredzējušās virtuves pavēlnieces Loras.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma


    Gailenes rūpīgi notīra un nomazgā.

    Liek caurdurī, lai notek liekais ūdens.

    Sēnes sagriež gabaliņos.

    Pannu uzkarsē, tajā liek smalki sagrieztu speķi vai eļļu, vai sviestu un uzkarsē.

    Tad pievieno smalki sagrieztus sīpolus un apcep.

    Pievieno gailenes un uzliek vāku, līdz atdalās sula. Visu gatavo uz lielas uguns.

    Vāku noņem un turpina cept uz lielas uguns, līdz ūdens iztvaiko.

    Kad pannā šķidrums ir palicis pavisam nedaudz, pievieno sāli un maltus piparus pēc garšas. Samaisa. Turpina karsēt.

    Kad palikusi nedaudz gaiša, bieza sula, tad sēnes apcepušās.

    Uzkaisa miltus un samaisa.

    Pielej saldo krējumu, pienu vai skābo krējumu. Samaisa un uzvāra.

    Gatavs.

    Iesūtīja:
    Lora

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form

    Sludinājumi