Foto: mosfood
Recepte, kas noteikti jāizmēģina un jānobauda - gaisīgais un maigais biskvīts ar aprikozēm, kas burtiski kūst mutē.
30Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

8 svaigas aprikozes70 mlpiens2 ĒKkviešu milti2 olas70 gcukurs eļļa vai sviests

Sagatavošana

1

Aprikozes pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus. Nebēdā, ja šķiet - aprikozes nav pārāk gatavas. Tādas šim desertam derēs vislabāk - cepot izdalīsies mazāk sulas!

2

Gatavo miklu - sakuļ olas ar cukuru, pievieno pienu un miltus. Mīklai jābūt samērā šķidrai.

3

Cepamtrauku iesmērē ar eļļu vai sviestu. Ja vēlas, var izmantot cepampapīru.

4

Aprikožu pusītes kārto traukā, pārkaisa ar cukuru un pārlej ar mīklu.

5

Cep 20-30 minūtes iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos.

Aprikozes var aizstāt ar jebkuriem citiem augļiem vai ogām, tomēr tieši ar aprikozēm šis biskvīts garšo vislabāk - ideāla salduma un skābuma proporcija!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!