Foto: DELFI
Ar kūkas cepšanu lielākoties asociējam kaut ko laikietilpīgu, tomēr šīs kūkas gatavošana parāda pretējo, kūku var pagatavot pat stundas laikā. Pamatnei jāsagatavo smilšu mīkla, kas prasīs dažas minūtes, bet pildījumam jāsaputo olbaltums un jāiecilā ogas, cepšanu paveiks krāsns, un kūka būs gatava baudīšanai!
50Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

MĪKLAI:300 gkviešu milti šķipsnasāls200 gauksts sviests2 ĒKcukurs1 gab.ola2 ĒKpiens vai ūdens PILDĪJUMAM:200 gcukurs80 gūdens4 gab.olu baltumi300 gsaldētas ogas pēc izvēles (avenes, jāņogas, kazenes, upenes utt.)1 TKkanēlis

Sagatavošana

1

Gatavo smilšu mīklu. Bļodā liec miltus ar sāli, tad pievieno sarīvētu vai mazos gabaliņos sagrieztu sviestu. Ar pirkstiem veido smalkas drupačas – dari to ātri, lai sviests nekūst! Tad pieber cukuru, pievieno olu un veikli samīci mīklu. Lai mīkla labāk padotos, pielej karoti ūdens vai piena un stingri samīci mīklu vienā bumbā. Ietin pārtikas plēvē un liec ledusskapī.

2

Katliņā lej ūdeni, pievieno cukuru un nemaisot karsē, līdz parādās burbuļi. Nogriez uguni un atstāj katliņu malā.

3

Tīrā, sausā stikla bļodā liec olu baltumus (uzmani, lai nav ne mazākais kriksītis no dzeltenuma) un puto līdz stingrām, baltām putām. Tad lēnā strūklā lej karsto sīrupu un turpini putot līdz stingrām putām. Masa ir gatava, kad, paceļot slotiņu, olbaltums ir stingrs un neplūst.

4

Olbaltumā viegli iecilā ogas un ar karoti vai lāpstiņu iemaisi kanēli.

5

Smilšu mīklu izrullē plānā kārtiņā, ieklāj ietaukotā kūkas formā un apgriez liekās malas. Liec pamatni cepties 200 grādos uz 10-15 minūtēm, līdz mīkla viegli apcepusies.

6

Izņem pamatni un pa virsu izliec olbaltuma masu ar ogām un liec cepties uz 15 minūtēm, līdz olbaltuma virskārta apbrūnējusi.

Dekorē ar kaltētām ogām un baudi atdzesētu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!