Gaisīgā siera kūka ar kanēļa cepumu pamatni
Foto: Privātā arhīva foto
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Šīs siera kūkas krēms ir īpaši gaisīgs, pateicoties īpašai sastāvdaļu kombinācijai un tam, ka masai netiek pievienots pārlieku daudz želatīna, kas mēdz siera kūkas pildījumu padarīt pārāk stingru un gumijotu. Savukārt kūkas pamatnei "odziņu" piešķir pievienotais kanēlis. Recepti iesaka Lūcija Žogla.

Gatavo pamatni. Kanēli samaisa ar cukuru. Sadrupina vai sablendē cepumus (var arī rīvēt). Samaisa cepumus ar sviestu, kanēļa cukuru, liek formā un saspiež, lai izveidojas stingra pamatne.

Liek pamatni ledusskapī, kamēr gatavo pildījumu.

Gatavo pildījumu. Kafijas dzirnaviņās sablenderē cukuru un vaniļas cukuru ar citrona miziņu un šķipsnu sāls līdz pūdercukura konsistencei.

Liek bļodā kopā ar maskarponi, krēmsieru un olu dzeltenumiem. Kārtīgi saputo ar elektrisko mikseri.

Želatinu (vai 2 želatīna plāksnes) uzbriedina, pārlejot ar viena citrona sulu. Pēc 10 minūtēm želatīnu izkausē un pievieno kūkas pildījuma masai.

Īpaši gaisīgam rezultātam beigās saputo saldo krējumu vijīgās putās un iecilā kūkas masā.

Liek krēmu virs kūkas pamatnes un tad kūku atdzesē ledusskapī vēl pāris stundas.

Pirms pasniegšanas dekorē ar šķēlītēs sagrieztām zemenēm un rožu ziedlapiņām.

Gaisīgā siera kūka ar kanēļa cepumu pamatni
Foto: Privātā arhīva foto

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form