Foto: Privātā arhīva foto
Šīs siera kūkas krēms ir īpaši gaisīgs, pateicoties īpašai sastāvdaļu kombinācijai un tam, ka masai netiek pievienots pārlieku daudz želatīna, kas mēdz siera kūkas pildījumu padarīt pārāk stingru un gumijotu. Savukārt kūkas pamatnei "odziņu" piešķir pievienotais kanēlis. Recepti iesaka Lūcija Žogla.
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1.5 paciņas cepumu "Selga"100 gkausēts sviests1 TKkanēlis1 ĒKcukurs150 gcukurs5 gželatīns1 TKrīvēta citrona miziņa1 ĒKvaniļas cukurs šķipsnasāls250 gmaskarpone250 gbezpiedevu krēmsiers2 olu dzeltenumi1 citrons150 mlsaldais krējums zemenes dekoram rožu ziedlapiņas dekoram

Sagatavošana

1

Gatavo pamatni. Kanēli samaisa ar cukuru. Sadrupina vai sablendē cepumus (var arī rīvēt). Samaisa cepumus ar sviestu, kanēļa cukuru, liek formā un saspiež, lai izveidojas stingra pamatne.

2

Liek pamatni ledusskapī, kamēr gatavo pildījumu.

3

Gatavo pildījumu. Kafijas dzirnaviņās sablenderē cukuru un vaniļas cukuru ar citrona miziņu un šķipsnu sāls līdz pūdercukura konsistencei.

4

Liek bļodā kopā ar maskarponi, krēmsieru un olu dzeltenumiem. Kārtīgi saputo ar elektrisko mikseri.

5

Želatinu (vai 2 želatīna plāksnes) uzbriedina, pārlejot ar viena citrona sulu. Pēc 10 minūtēm želatīnu izkausē un pievieno kūkas pildījuma masai.

6

Īpaši gaisīgam rezultātam beigās saputo saldo krējumu vijīgās putās un iecilā kūkas masā.

7

Liek krēmu virs kūkas pamatnes un tad kūku atdzesē ledusskapī vēl pāris stundas.

8

Pirms pasniegšanas dekorē ar šķēlītēs sagrieztām zemenēm un rožu ziedlapiņām.

Foto: Privātā arhīva foto

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!