Gaisīgā siera kūka ar kanēļa cepumu pamatni
Foto: Privātā arhīva foto
0 0
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1.5
1.5 paciņas cepumu "Selga"
paciņas cepumu "Selga"
100 g
100 g kausēts sviests
kausēts sviests
1 TK
1 TK kanēlis
kanēlis
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
Pildījumam
150 g
150 g cukurs
cukurs
5 g
5 g želatīns
želatīns
1 TK
1 TK rīvēta citrona miziņa
rīvēta citrona miziņa
1 ĒK
1 ĒK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
250 g
250 g maskarpone
maskarpone
250 g
250 g bezpiedevu krēmsiers
bezpiedevu krēmsiers
2
2 olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
1
1 citrons
citrons
150 ml
150 ml saldais krējums
saldais krējums
 
zemenes dekoram
zemenes dekoram
 
rožu ziedlapiņas dekoram
rožu ziedlapiņas dekoram
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kūkas bez cepšanas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Šīs siera kūkas krēms ir īpaši gaisīgs, pateicoties īpašai sastāvdaļu kombinācijai un tam, ka masai netiek pievienots pārlieku daudz želatīna, kas mēdz siera kūkas pildījumu padarīt pārāk stingru un gumijotu. Savukārt kūkas pamatnei "odziņu" piešķir pievienotais kanēlis. Recepti iesaka Lūcija Žogla.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo pamatni. Kanēli samaisa ar cukuru. Sadrupina vai sablendē cepumus (var arī rīvēt). Samaisa cepumus ar sviestu, kanēļa cukuru, liek formā un saspiež, lai izveidojas stingra pamatne.

    Liek pamatni ledusskapī, kamēr gatavo pildījumu.

    Gatavo pildījumu. Kafijas dzirnaviņās sablenderē cukuru un vaniļas cukuru ar citrona miziņu un šķipsnu sāls līdz pūdercukura konsistencei.

    Liek bļodā kopā ar maskarponi, krēmsieru un olu dzeltenumiem. Kārtīgi saputo ar elektrisko mikseri.

    Želatinu (vai 2 želatīna plāksnes) uzbriedina, pārlejot ar viena citrona sulu. Pēc 10 minūtēm želatīnu izkausē un pievieno kūkas pildījuma masai.

    Īpaši gaisīgam rezultātam beigās saputo saldo krējumu vijīgās putās un iecilā kūkas masā.

    Liek krēmu virs kūkas pamatnes un tad kūku atdzesē ledusskapī vēl pāris stundas.

    Pirms pasniegšanas dekorē ar šķēlītēs sagrieztām zemenēm un rožu ziedlapiņām.

    Gaisīgā siera kūka ar kanēļa cepumu pamatni
    Foto: Privātā arhīva foto

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form