Foto: Privātais arhīvs
Saldēdiens, ko ēst ar baudu. Šo kārumu novērtē gan mazuļi, gan pieaugušie. Garšas noslēpums ir tieši ilgajā putošanā, lai debesmanna kļūst gaisīga. Vari pagatavot uzpūteni no dzērvenēm, āboliem un zemenēm, un lielisks tas izdosies arī šajā kombinācijā. Recepti iesaka gardēde Agnese Lukevica.
30Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 lūdens120 gmanna190 gcukurs vaniļas cukurs300 gsaldētas ogas (kazenes, upenes)

Sagatavošana

1

Katlā ielej 300 mililitrus ūdens un vāri tajā ogas.

2

Sablendē ogas un nokās.

3

Pielej pārējo ūdeni, pieber cukuru un uzvāri.

4

Maisot ber klāt mannu, vaniļas cukuru. Vāri 6–8 minūtes.

5

Atdzesē.

6

Kul ar mikseri, līdz uzpūtenis gatavs.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!