
Loading...
Sastāvdaļas
100 g
100 g teļa gaļa
teļa gaļa 0.5 ĒK
0.5 ĒK rīvmaize
rīvmaize50 ml
50 ml saldais krējums vai piens
saldais krējums vai piens0.5
0.5 olas dzeltenums
olas dzeltenums sāls
sāls baltie pipari
baltie pipariSaknēm:
250-300 g
250-300 g ūdens
ūdens1
1 burkāns
burkāns gabaliņš pētersīļa saknes
gabaliņš pētersīļa saknesGaļas frikadeles ar saknēm pasniedz ar balto mērci pie kartupeļiem un burkāniem.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma
Ieliek rīvmaizi traukā kopā ar saldo krējumu vai pienu. Ļauj pastāvēt kādu laiku, lai rīvmaize uzbriest.
Smalki sagrieztu gaļu un olas dzeltenumu rūpīgi iemaisa rīvmaizes putriņā. Saknes izvāra uz lēnas uguns. Gaļas masu sadala tējkarotes lieluma bumbiņās un liek pie saknēm.
Jāuzmana, lai ūdens vārītos, kad liek gaļas bumbiņas. Ja gatavo balto mērci, tad izmanto buljonu un pievieno pētersīļus un dilles.
Teļa gaļu var aizstāt ar malto gaļu.
Iesūtīja: inesec
Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.