Foto: Shutterstock
Gaļas frikadeles ar saknēm pasniedz ar balto mērci pie kartupeļiem un burkāniem.
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

100 gteļa gaļa0.5 ĒKrīvmaize50 mlsaldais krējums vai piens0.5 olas dzeltenums sāls baltie pipari SAKNĒM300 gūdens1 burkāns gabaliņš pētersīļa saknes

Sagatavošana

1

Ieliek rīvmaizi traukā kopā ar saldo krējumu vai pienu. Ļauj pastāvēt kādu laiku, lai rīvmaize uzbriest.

2

Smalki sagrieztu gaļu un olas dzeltenumu rūpīgi iemaisa rīvmaizes putriņā. Saknes izvāra uz lēnas uguns. Gaļas masu sadala tējkarotes lieluma bumbiņās un liek pie saknēm.

3

Jāuzmana, lai ūdens vārītos, kad liek gaļas bumbiņas. Ja gatavo balto mērci, tad izmanto buljonu un pievieno pētersīļus un dilles.

4

Teļa gaļu var aizstāt ar malto gaļu.

Iesūtīja: inesec

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!