"Galuški ir viena no manas mammas īpašajām receptēm, ar kuru mīļuprāt vēlos dalīties arī tālāk. Galuški ir ukraiņu versija itāļu ņokiem – kartupeļu klimpu paveids," raksta recepšu portāla "Cook.me" pastāvīgā autore Jeļena Mardere. Jeļena ikdienā ir interjera dizainere un mamma, aizņemtajā ikdienā viņai ir svarīgi, lai viss ritētu ātri, pārdomāti un efektīvi. Virtuve ir Jeļenas drošā vieta, kur viņa dod vaļu savam radošajam garam un ļaujas mīļākajam vaļaspriekam – ēdiena gatavošanai.

Jeļena iesaka kopā ar galuškiem pasniegt sēņu un bekona mērci – izbaudiet!

60Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
600 gmilti4 gab.olas1 glāzeūdens150 gsviests400 gšampinjoni1 gab.vidēji liels sīpols200 gbekons3 TKsviests olīveļļa cepšanai pēc garšassāls, pipari

Sagatavošana

1

Lielā bļodā ber miltus, centrā izveidojot iedobīti un iesitot 4 olas, remdenu ūdeni un 150 gramus kausēta sviesta.

2

Mīklu sākumā maisa ar dakšiņu, bet beigās samīca ar rokām.

3

Gatavo mīklu sadala astoņās vienādās daļās, katru no tām sarullē garā desiņā. Katru desiņu sagriež nelielos gabaliņos – klimpās.

4

Palielā katlā uzvāra sālsūdeni, karstajā ūdenī liek sagatavotās klimpas un vāra, līdz tās uzpeld.

5

Šampinjonus sagriež vidēja izmēra gabaliņos, liek pannā sakarsētā olīveļļā un sautē uz vidējas uguns apmēram piecas minūtes, ik pa laikam apmaisot.

6

Sēnēm pievieno sagrieztu sīpolu un cep, līdz sīpoli mīksti.

7

Pannas saturam pievieno kubiņos sagrieztu bekonu (vai cauraudzīti) un 3 ēdamkarotes sviesta. Turpina cept, ik pa laikam apmaisot, vēl piecas minūtes.

8

Lielā pannā uzkarsētā olīveļļā ber uzvārītās klimpas, pievieno sēņu un bekona maisījumu, visu cep, līdz galuški ir zeltaini brūni. Sāli un melnos piparus pievieno pēc garšas.

Pasniedz uzreiz, pārkaisot ar svaigiem zaļumiem. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!