Foto: Ilze Veisbārde

Sildoša un sātīga lazanja būs lielisks ēdiens gan pusdienās, gan vakariņās.
To gatavoja Ilze un Arnis Veisbārži raidījumā "Gandrīz ideālas vakariņas".

"Pamēģiniet šo lazanju, kuras pildījums ir papildināts ar vistu akniņām, bet piesātinātu garšu pastiprina baltvīns," tā Ilze, kura ar gardu ēdienu receptēm padalās arī savā blogā "Ēd laimīgs".

60Minūtes
23Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
12 gab.lazanjas plāksnes30 gParmas siers400 gvistas gaļa (malta)80 gvistu akniņas (sīki sakapātas)150 gšampinjoni (brūnie)100 gprošuto (sagriezts gabaliņos)2 gab.ķiploki (daiviņas)1 gab.Sīpoli150 gbaltvīns1 gab.paprika (sarkanā)400 gkonservēti tomāti (sakapāti)2 ĒKtomātu pasta1 ĒKgaršvielas un garšaugi (Provansas garšviela) pēc garšasolīveļļa pēc garšassāls pēc garšaspipari BEŠAMEL MĒRCEI:90 gsviests5 ĒKkviešu milti900 mlpiens1 gab.muskatrieksts pēc garšassāls pēc garšaspipari

Sagatavošana

1

Gatavo gaļas mērci: lielā pannā ar biezu pamatni sakarsē eļļu un, bieži maisot, sautē sasmalcinātu sīpolu, sakapātas ķiploku daiviņas, gabaliņos sagrieztu papriku un sēnes. Pievieno malto gaļu, smalki sagrieztas vistu akniņas un prošuto. Turpina cept, līdz gaļa apbrūnē.

2

Iemaisa vīnu, tomātus, tomātu pastu un karsē 5 minūtes. Pieber sāli, piparus un garšvielas. Uzliek vāku un uz lēnas uguns karsē 20 minūtes.

3

Pagatavo bešamela mērci: katliņā uz lēnas uguns izkausē sviestu, iesijā miltus un ar putojamo slotiņu izmaisa. Pamazām pievieno pienu un turpina maisīt, līdz veidojas gluda, balta mērce. Pieber sāli, piparus un pierīvē muskatriekstu.

4

Liela karstumizturīgu veidni ieziež ar sviestu. Ieklāj 4 lazanjas plāksnītes, virsū uzliek gaļas maisījumu un pārlej ar mērci. Turpina līdz visi produkti izlietoti, virsējā kārtā jābūt mērcei. Pārkaisa ar sarīvētu Parmas sieru.

5

Cep cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes, līdz virsiņa kļūst zeltaini brūna.

Izbaudi "Gandrīz ideālas vakariņas", izklaidējies un iepazīsti šīs sezonas personības no pirmdienas līdz ceturtdienai pulksten 18.10 TV3!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!