'Gandrīz ideālas vakariņas': Citāda lazanja ar vistu akniņām un baltvīnu
Foto: Ilze Veisbārde
1.0000 1
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
12 gab.
12 gab. lazanjas plāksnes
lazanjas plāksnes
30 g
30 g Parmas siers
Parmas siers
400 g
400 g vistas gaļa (malta)
vistas gaļa (malta)
80 g
80 g vistu akniņas (sīki sakapātas)
vistu akniņas (sīki sakapātas)
150 g
150 g šampinjoni (brūnie)
šampinjoni (brūnie)
100 g
100 g prošuto (sagriezts gabaliņos)
prošuto (sagriezts gabaliņos)
2 gab.
2 gab. ķiploki (daiviņas)
ķiploki (daiviņas)
1 gab.
1 gab. Sīpoli
Sīpoli
150 g
150 g baltvīns
baltvīns
1 gab.
1 gab. paprika (sarkanā)
paprika (sarkanā)
400 g
400 g konservēti tomāti (sakapāti)
konservēti tomāti (sakapāti)
2 ĒK
2 ĒK tomātu pasta
tomātu pasta
1 ĒK
1 ĒK garšvielas un garšaugi (Provansas garšviela)
garšvielas un garšaugi (Provansas garšviela)
pēc garšas
pēc garšas olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
Bešamela mērcei
90 g
90 g sviests
sviests
5 ĒK
5 ĒK kviešu milti
kviešu milti
900 ml
900 ml piens
piens
1 gab.
1 gab. muskatrieksts
muskatrieksts
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
  • Gaļas ēdieni
  • Makaronu ēdieni
  • Makaronu sacepumi
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Slavenību receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Sildoša un sātīga lazanja būs lielisks ēdiens gan pusdienās, gan vakariņās.
    To gatavoja Ilze un Arnis Veisbārži raidījumā "Gandrīz ideālas vakariņas".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    "Pamēģiniet šo lazanju, kuras pildījums ir papildināts ar vistu akniņām, bet piesātinātu garšu pastiprina baltvīns," tā Ilze, kura ar gardu ēdienu receptēm padalās arī savā blogā "Ēd laimīgs".

    Gatavo gaļas mērci: lielā pannā ar biezu pamatni sakarsē eļļu un, bieži maisot, sautē sasmalcinātu sīpolu, sakapātas ķiploku daiviņas, gabaliņos sagrieztu papriku un sēnes. Pievieno malto gaļu, smalki sagrieztas vistu akniņas un prošuto. Turpina cept, līdz gaļa apbrūnē.

    Iemaisa vīnu, tomātus, tomātu pastu un karsē 5 minūtes. Pieber sāli, piparus un garšvielas. Uzliek vāku un uz lēnas uguns karsē 20 minūtes.

    Pagatavo bešamela mērci: katliņā uz lēnas uguns izkausē sviestu, iesijā miltus un ar putojamo slotiņu izmaisa. Pamazām pievieno pienu un turpina maisīt, līdz veidojas gluda, balta mērce. Pieber sāli, piparus un pierīvē muskatriekstu.

    Liela karstumizturīgu veidni ieziež ar sviestu. Ieklāj 4 lazanjas plāksnītes, virsū uzliek gaļas maisījumu un pārlej ar mērci. Turpina līdz visi produkti izlietoti, virsējā kārtā jābūt mērcei. Pārkaisa ar sarīvētu Parmas sieru.

    Cep cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes, līdz virsiņa kļūst zeltaini brūna.

    Izbaudi "Gandrīz ideālas vakariņas", izklaidējies un iepazīsti šīs sezonas personības no pirmdienas līdz ceturtdienai pulksten 18.10 TV3!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Lazanja Gandrīz ideālas vakariņas TV3 Prošuto Parmas siers Vistu akniņas Vista Baltvīns Konservēti tomāti Kviešu milti Lazanjas plāksnes Muskatrieksts Olīveļļa Piens Pipari Sāls Sīpoli Sviests Tomātu pasta Cepeškrāsns Cepšana Gaļas ēdieni Makaronu ēdieni Makaronu sacepumi Ikdienas maltītei Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas Pusdienas Vakariņas Slavenību receptes viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form