Gandrīz omlete, tikai bez olām. Ditas Lases recepte
Foto: Laura Krampe
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
šķidrums no 1 bundžiņas konservēto pupiņu
šķidrums no 1 bundžiņas konservēto pupiņu
1
1 paciņa putukrējuma stindzinātāja
paciņa putukrējuma stindzinātāja
200 ml
200 ml turku zirņu milti
turku zirņu milti
pēc garšas
pēc garšas melnā sāls (kala namak)
melnā sāls (kala namak)
1 šķipsna
1 šķipsna cepamais pulveris
cepamais pulveris
Pildījumam:
10
10 melnās olīvas
melnās olīvas
1
1 sakapāts tomāts
sakapāts tomāts
1/2 glāze
1/2 glāze sakapātas pētersīļu lapas
sakapātas pētersīļu lapas
2 ĒK
2 ĒK saldēta vai konservēta kukurūza
saldēta vai konservēta kukurūza
 
nedaudz eļļas cepšanai
nedaudz eļļas cepšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Brokastis
  • Vakariņas
  • Citi ēdieni
  • Omletes un olu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Laikā, kad veģetārisms un vegānisms bieži tiek asociēts ar diētisku un vēlmes ierobežojošu paradumu, veģetāra uztura skolas "Vegus" vadītāja Dita Lase uzrakstījusi pavārgrāmatu, kas pierāda pretējo – viņas "Veģetārēšana" pilnīgi noteikti ir domāta sevis palutināšanai un katra maltītes kumosa izbaudīšanai. Piedāvājam recepti no Ditas krājumiem, kas iekļauta arī jaunajā grāmatā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Šķidrumu no pupiņām ar mikseri saputo stingrās putās.

    Turku zirņu miltus sajauc ar putukrējuma stindzinātāju, melno sāli un cepamo pulveri un, turpinot putot, pakāpeniski pievieno pupiņu šķidruma putām. Kad viss bez kunkuļiem samaisīts, ar karoti iecilā pildījuma sastāvdaļas.

    Pannā lej eļļu, kad tā ir uzkarsusi, pievieno "omletes" masu, samazina uguni, uzliek vāku un cep apmēram 5 minūtes. Tad apgriež uz otru pusi un uz straujas uguns, neliekot pannai vāku, apcep otru pusi zeltaini brūnu.

    Pasniedz karstu ar svaigiem dārzeņiem.

    Ditas ieteikums: saputotu šķidrumu no konservētajām pupiņām, pievienojot cukuru, garšvielas, ogas vai ievārījumu, var izmantot dažādu desertu pagatavošanai, kuros parasti izmanto olu baltumus, piemēram, bezē, sambuks, zefīrs u.c.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form