Gardā burkānu kūka ar krēmsiera krēmu
Foto: Privātais arhīvs
2.0000 12
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Biskvītiem
3
3 olas
olas
180 ml
180 ml kefīrs
kefīrs
90 ml
90 ml eļļa
eļļa
260 g
260 g cukurs
cukurs
2 TK
2 TK kanēlis
kanēlis
2 glāzes
2 glāzes rīvēti burkāni
rīvēti burkāni
200 g
200 g rozīnes
rozīnes
125 g
125 g valriekstu kodoli
valriekstu kodoli
100 g
100 g kokosriekstu skaidiņas
kokosriekstu skaidiņas
250 g
250 g milti
milti
2 TK
2 TK soda
soda
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
Krēmam
70 g
70 g sviests
sviests
200 g
200 g bezpiedevu krēmsiers
bezpiedevu krēmsiers
180 g
180 g pūdercukurs
pūdercukurs
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Kūkas biskvītā valrieksti mijas ar rozīnēm, kokosriekstu skaidiņām un kanēli, bet rīvēti burkāni gādā par nepārspējamu sulīgumu. Jau tā kārdinošo garšu buķeti papildina maigs krēmsiera krēms, kas bagātīgi ziests starp biskvīta kārtām. Recepti iesaka Jeļena Kreismane.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Olas, kefīru, eļļu, cukuru, kanēli ieliek vienā bļodā un samaisa.

    Pievieno burkānus, rozīnes, valriekstus, kokosriekstu skaidiņas un samaisa.

    Pievieno miltus, sodu un sāli, samaisa līdz viendabīgai masai.

    Krāsni uzsilda līdz 200 grādiem, masu sadala trīs daļās un salej cepamformās. Ja nav trīs cepamformu, tad var izmantot foliju. Foliju apliek apkārt cepamformai un izņem ārā, iegūstot formu, kur liet biskvīta masu. Biskvītus cep ~20 minūtes.

    Gatavo krēmu. Bļodā sakuļ sviestu, pievieno krēmsieru un saputo, tad pievieno pūdercukuru un kuļ līdz viendabīgai masai.

    Gatavos biskvītus atdzesē. Pirmo biskvītu pārziež ar krēmu, liek otro un atkal devīgi apziež ar krēmu, tad liek trešo biskvītu, pārklāj ar krēmu. Dekorē ar riekstiem, rīvētiem burkāniem vai biskvīta drumstalām.

    Kūku liek uz pāris stundām ledusskapī, atdzesē, griež gabalos un pasniedz.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form