Gardā fokača ar tomātiem, ķiplokiem un oregano
Foto: (c) Gards, ka nenoēsties
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g milti
milti
2 TK
2 TK cukurs
cukurs
`1 TK
`1 TK sāls
sāls
6 g
6 g sausais raugs
sausais raugs
180 ml
180 ml remdens ūdens
remdens ūdens
Virskārtai
1 ĒK
1 ĒK oregano (raudene)
oregano (raudene)
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
2-3
2-3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
 
tomāti
tomāti
  • Ikdienas maltītei
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Maize
  • "Nekad neesmu izmantojusi gatavos maizes maisījumus, jo tad, manuprāt, zūd pašceptas maizes nozīme. Kā nekā maisījumi ir pilni ar dažādiem uzlabotajiem un citām nevajadzīgam drazām. Gribu katru iedrošināt, cik vienkāršs un nesāpīgs pasākums ir maizes cepšanai mājās," rosina kulinārijas bloga "Gards, ka nenoēsties!" autore Diāna Šulce-Palma.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Bļodā ieber miltus, sāli, cukuru. Viducī izveido bedrīti, ieber raugu un lejam klāt pa druskai ūdeni, ar roku maisot klāt miltus. Kārtīgi sajauc miltus ar ūdeni un liek mīklu uz galda. Mīca kādas 4-5 minūtes līdz mīkla vairs nelīp pie rokām.

    Izveido bumbu, apkaisa ar miltiem, nolīdzina, liek bļodā, apsedz ar tīru drāniņu un novieto siltā vietā uz aptuveni 40 minūtēm uzrūgt.

    Kamēr mīkla rūgst, sarīvē vai spiedē izspiež ķiplokus. Sajauc ar oregano un olīveļļu. Ja izmanto lielus tomātus, tos sagriež daivās. Ķiršu tomātiņus var atstāt veselus.

    Kad mīkla ir palielinājusies apjomā vismaz divas reizes, uz cepamās plātes uzklāj cepampapīru un liek virsū mīklu, ar dūrēm no tās izspiežot gaisu un izlīdzinot aptuveni 1,5 cm biezumā. Pārziež ar ķiploku maisījumu, iespiež mīklā tomātus un ar pirkstu sabaksta mīklu, lai pildījums iesūcas dziļāk.

    Apklāj ar dvielīti un ļauj mīklai pacelties vēlreiz – tas aizņems kādas 20-30 minūtes.

    Cep līdz 220°C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes.

    Gards, ka nenoēsties!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form