Foto: Shutterstock
Frikadeļu - dārzeņu zupa vislabāk garšo otrā - trešā dienā, tāpēc bieži vien vāru dienu iepriekš pašā vakarā, lai ir nākošajā dienā vakariņās.
45Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

gab.burkāni1 gab.sīpols kartupeļi dilles maltā gaļa sāls malti melnie pipari sīpols garšvielas

Sagatavošana

1

Bļodiņā samīcu malto gaļu, pievienoju drusciņ sāli, pipariņus, caur ķiplokspiedi izspiestu sīpolu, reizēm arī kādu gaļas garšvielu. Tad taisu mazas bumbiņas un kārtoju uz gaļas dēlīša, tikmēr katlā vāru ūdeni ar buljona kubiņu (var iztikt arī bez), kad ūdens uzvārījies metu iekšā frikadelītes. Pēc brīža noputoju.

2

Tikmēr pannā drusku apcepu 2-3 sarīvētus burkānus un vienu lielu, sagrieztu sīpolu. Apcepu, lai zupai būtu labāka krāsa, bet pilnīgi mierīgi var arī necept. To visu klāt pie frikadelēm.

3

Mazlietiņ pavāru un tad beigās pieberu kubiņos sagrieztus kartupeļus.

4

Pašās beigās kārtīgi daudz sakapātu diļļu.

5

Tagad ziemā izmantoju ar sāli sastampātās dillītes, tāpēc pašai zupai sāli klāt vairs nelieku.

* lai putas neveidotos var darīt savādāk...mazliet ķēpīgāk gan sanāk, bet laika ziņā - tas pats. Frikadeles var izvārīt atsevišķi - pasālītā ūdenī, pēc tam to izkāst un pielikt klāt zupai...tāpat kā frikadeles.

Iesūtīja: Sanchulis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!