Gardā mandeļu tarte ar aveņu ievārījumu pildījumā
Foto: Privātais arhīvs
3.6667 3
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Tik garda mandeļu tarte ar sulīgu aveņu ievārījuma pildījumu, ka mutē izkusīs katrs gabaliņš! Recepti iesaka lasītāja Maija Minskere.

Mandeļu miltus, cukuru, mandeļu ekstraktu un olas sajauc ar izkausētu sviestu. Akurāti iestrādā kviešu miltus, līdz masa viendabīga.

Piebilde: kviešu miltus iejauc kā pēdējos un neaizraujies ar mīcīšanu, lai nesāktu izdalīties glutēns. Ja mīklu pēc kviešu miltu pievienošanas pārmīcīsi, tā kļūs cieta un gumijota.

Veidni izklāj ar cepamo papīru. Pusi no masas ieklāj veidnē un ar pirkstiem izlīdzina. Virsū liek aveņu ievārījumu un ar karoti izlīdzina.

Ievārījumam virsū saliek daudzas maziņas piciņas mandeļu masas un akurāti izlīdzina ar dakšiņu. Pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.

Cep 180 grādos 30-35 minūtes, līdz tarte virspusē kļuvusi zeltaina.

Gardā mandeļu tarte ar aveņu ievārījumu pildījumā
Foto: Privātais arhīvs

Atdzesē, griež gabaliņos un bauda ar tasi tējas vai kafijas.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form