Gardā rabarberu biskvītkūka ar zemenēm
Foto: Privātais arhīvs
4.2857 7
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
3-4
3-4 rabarberi
rabarberi
20-25
20-25 zemenes
zemenes
BISKVĪTAM
4
4 olas
olas
150 g
150 g cukurs
cukurs
150 g
150 g milti
milti
pēc garšas
pēc garšas vaniļas cukurs, esence vai ekstrakts
vaniļas cukurs, esence vai ekstrakts
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
 
sviests formas ieziešanai
sviests formas ieziešanai
2 ĒK
2 ĒK cukurs formas pārkaisīšanai
cukurs formas pārkaisīšanai
KRĒMAM
1
1 ola
ola
3 ĒK
3 ĒK cukurs
cukurs
3 ĒK
3 ĒK skābs krējums
skābs krējums
pēc garšas
pēc garšas kanēlis
kanēlis
  • Latvijas svētku receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mātes dienas ēdieni
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Plātsmaizes
  • Tortes un kūkas
  • Slavenību receptes
  • Čaganā biskvīta mīklā iecep skābenos rabarberu kātus un sulīgas zemeņogas, pilnai laimei nobeigumā pārlejot kūku ar maigu kanēļa cukura krēmu. Ņamm... Recepti iesaka mūsu lasītāja Natalija Novikova.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Ieziež veidni ar sviestu, izkaisa ar cukuru un izkrata, lai cukura kārtiņa vienmērīgi pārklātu visu ietaukoto veidni.

    Zemenes noskalo, atdala kauslapas. Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos.

    Gatavo biskvītu. Atdala olu baltumus no dzeltenuma. Dzeltenumu saputo ar pusi no cukura un vaniļas cukuru.

    Baltumam pieliek šķipsnu sāls, otru daļu cukura un saputo stingrās putās.

    Dzeltenumu ar baltumu apvieno vienā traukā un viegli saputo.

    Pa daļām ber klāt izsijātus miltus un saputo.

    Lej biskvīta mīklu formā. Bagātīgi uzber rabarberus un zemenes, ļauj iegrimt mīklā.

    Cep 25-30 minūtes.

    Sagatavo krēmu pārliešanai. Sakuļ olu ar skābu krējumu, cukuru un kanēli viendabīgā masā.

    Kad kūka gatava, to pārlej ar krēmu, izsēdz cepeškrāsni un kūku uz 5-10 minūtēm atstāj krāsnī.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form