Foto: Privātais arhīvs
Čaganā biskvīta mīklā iecep skābenos rabarberu kātus un sulīgas zemeņogas, pilnai laimei nobeigumā pārlejot kūku ar maigu kanēļa cukura krēmu. Ņamm... Recepti iesaka mūsu lasītāja Natalija Novikova.
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

4 rabarberi25 zemenes BISKVĪTAM:4 olas150 gcukurs150 gmilti pēc garšasvaniļas cukurs, esence vai ekstrakts šķipsnasāls sviests formas ieziešanai2 ĒKcukurs formas pārkaisīšanai KRĒMAM:1 ola3 ĒKcukurs3 ĒKskābs krējums pēc garšaskanēlis

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Ieziež veidni ar sviestu, izkaisa ar cukuru un izkrata, lai cukura kārtiņa vienmērīgi pārklātu visu ietaukoto veidni.

2

Zemenes noskalo, atdala kauslapas. Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos.

3

Gatavo biskvītu. Atdala olu baltumus no dzeltenuma. Dzeltenumu saputo ar pusi no cukura un vaniļas cukuru.

4

Baltumam pieliek šķipsnu sāls, otru daļu cukura un saputo stingrās putās.

5

Dzeltenumu ar baltumu apvieno vienā traukā un viegli saputo.

6

Pa daļām ber klāt izsijātus miltus un saputo.

7

Lej biskvīta mīklu formā. Bagātīgi uzber rabarberus un zemenes, ļauj iegrimt mīklā.

8

Cep 25-30 minūtes.

9

Sagatavo krēmu pārliešanai. Sakuļ olu ar skābu krējumu, cukuru un kanēli viendabīgā masā.

10

Kad kūka gatava, to pārlej ar krēmu, izsēdz cepeškrāsni un kūku uz 5-10 minūtēm atstāj krāsnī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!