Foto: DELFI
Laiks pie jūras vienmēr ir viltīgs - vienu brīdi var būt vasarīgi silts, bet jau pēc īsa mirkļa pāri var salti velties miglas vāli vai uzpūst auksta brīze, tāpēc silta zivju zupa pusdienās vienmēr ir prātīga izvēle. Un kur nu vēl labāk māk pagatavot šo ēdienu, ja ne Līvu krastā? Lībiešu saieta namā Kolkā saimniece mūs cienāja ar šādu, gardu zupiņu, kuras pagatavošana izrādās nemaz nav grūta, bet lielā terīne ātri vien izsmeļas tukša.
40Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 gab.liels kartupelis1 gab.liels burkāns1 gab.sīpols200 glaša fileja1.5 lūdens pēc garšassāls pēc garšaspipari

Sagatavošana

1

Sīpolus, kartupeļus un burkānus sīki sagriež. Burkānus apcep sviestā.

2

Visu liek katliņā un vāra mīkstu.

3

Atsevišķā katliņā uzvāra zivs fileju, ko pēc tam pievieno katlā dārzeņiem. (Zivi rēķina 50 g uz vienu ēdāju.)

4

Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pasniedz ar zaļumiem.

Foto: DELFI

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!