Gardā zemeņu torte ar biezpiena krēmu
Foto: Shutterstock
5.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
80 g
80 g sviests
sviests
5
5 olas
olas
200 g
200 g cukurs
cukurs
140 g
140 g milti
milti
750 g
750 g zemenes
zemenes
 
pūdercukurs
pūdercukurs
500 g
500 g biezpiens
biezpiens
150 g
150 g vaniļas jogurts
vaniļas jogurts
20 g
20 g vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
6
6 plāksnītes želatīna
plāksnītes želatīna
300 g
300 g saldais krējums
saldais krējums
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kristību ēdienkarte
  • Romantiskas vakariņas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Zemeņu torte ar biezpiena krēmu - laba ar to, ka nav pārlieku salda.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Izkausē sviestu. Olas saputo ar 100 g cukura. Iesijā miltus, uzmanīgi iecilā, tad iemaisa nedaudz padzisušo sviestu.

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 grādiem, mīklu lej formā, kas izklāta ar cepamo papīru vai ietaukota un izkaisīta ar rīvmaizi vai samaltām mandelēm. Cep 30 - 40 minūtes (kamēr kociņš sauss)

    Zemenes notīra, pārgriež uz pusēm. Atdzisušo biskvītu pārgriež horizontāli uz pusēm.

    Biezpienu un vaniļas jogurtu samaisa. Uzbriedinātu želatīnu (6 plāksnītes želatīna vai 1 mazā paciņa) ūdens peldē izkausē, tajā iemaisa pāris karotes biezpiena, pēc tam samaisa ar visu pārējo biezpienu. Atdzesē masu, kamēr tā sāk želēt. Saputo saldo krējumu un iemaisa biezpienā.

    Lai biezpiens būtu viendabīgs, bez kunkuļiem, to iztrin caur sietu.

    Uz apakšējās biskvīta daļas ziež pusi biezpiena masas, tad izkārto pusi zemeņu, uzliek otru biskvītu, ko pārsmērē ar atlikušo biezpiena masu.

    Torti liek ledusskapī uz vismaz 3 stundām. Īsi pirms pasniegšanas tortes virsu dekorē ar atlikušajām zemenēm.

    Iesūtīja: Nora

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form