Foto: Alise Freimane
"Kad brīvdienās pie omes salasīti āboli, tad jācep vien ābolu pīrāgs. Un arī jāņogas ir jāliek lietā," tā saka Alise Freimane, kura darbadienas rītā kopdarbā ar dēliņu ir pagatavojusi gan ābolu pīrāgu, gan ābolu kēksiņus.

Receptes autore piebilst: "Vispār es visu taisu pēc sajūtām!" Turklāt – šādus kēksiņus var cept dažādās variācijās. Piemēram, citreiz pievienot saspaidītu banānu (ja tie nav apēsti un sākuši bojāties), var pievienot jebkuras ogas un arīdzan rabarberus. Citreiz Alise recepti papildina arī ar biezpienu.

9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 gab.olas5 ĒKmilti (ar kaudzīti un var pat vairāk!) TKcepamais pulveris50 gsviests glāzepiens cukurs (pēc sajūtām) āboli jāņogas brūnais cukurs

Sagatavošana

1

Ābolus nomizo un izņem tiem serdi, pēc tam sagriež gabaliņos. Atliek malā.

2

Četras olas sakuļ ar cukuru.

3

Pievieno miltus un pus tējkaroti cepamo pulveri.

4

Kad kārtīgi samaisīts, pievieno izkausētu sviestu un pienu. Bet jāskatās, lai mīkla sanāktu diezgan pabieza.

5

Tad pieliek klāt sagrieztos ābolus un mīklu ielej formā, pārber ar jāņogām un pārkaisa ar brūno cukuru.

6

Cep 200 grādos aptuveni 40-50 minūtes. Mazie kēksiņi būs jau gatavi pēc 15-20 minūtēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!