Gardais ābolu kēkss
Foto: Alise Freimane
0 0
Loading...
Sastāvdaļas
4 gab.
4 gab. olas
olas
5 ĒK
5 ĒK milti (ar kaudzīti un var pat vairāk!)
milti (ar kaudzīti un var pat vairāk!)
1/2 TK
1/2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
50 g
50 g sviests
sviests
1/2 glāze
1/2 glāze piens
piens
 
cukurs (pēc sajūtām)
cukurs (pēc sajūtām)
 
āboli
āboli
 
jāņogas
jāņogas
 
brūnais cukurs
brūnais cukurs
  • Kēksi
  • Pasaules Virtuve
  • "Kad brīvdienās pie omes salasīti āboli, tad jācep vien ābolu pīrāgs. Un arī jāņogas ir jāliek lietā," tā saka Alise Freimane, kura darbadienas rītā kopdarbā ar dēliņu ir pagatavojusi gan ābolu pīrāgu, gan ābolu kēksiņus.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Receptes autore piebilst: "Vispār es visu taisu pēc sajūtām!" Turklāt – šādus kēksiņus var cept dažādās variācijās. Piemēram, citreiz pievienot saspaidītu banānu (ja tie nav apēsti un sākuši bojāties), var pievienot jebkuras ogas un arīdzan rabarberus. Citreiz Alise recepti papildina arī ar biezpienu.

    Ābolus nomizo un izņem tiem serdi, pēc tam sagriež gabaliņos. Atliek malā.

    Četras olas sakuļ ar cukuru.

    Pievieno miltus un pus tējkaroti cepamo pulveri.

    Kad kārtīgi samaisīts, pievieno izkausētu sviestu un pienu. Bet jāskatās, lai mīkla sanāktu diezgan pabieza.

    Tad pieliek klāt sagrieztos ābolus un mīklu ielej formā, pārber ar jāņogām un pārkaisa ar brūno cukuru.

    Cep 200 grādos aptuveni 40-50 minūtes. Mazie kēksiņi būs jau gatavi pēc 15-20 minūtēm.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form