Gardais ceptu reņģu sautējums ar burkāniem, tomātiem un sīpoliem
Foto: Shutterstock
2.2500 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
800 g
800 g renģu filejas
renģu filejas
2 gab.
2 gab. olas
olas
 
milti vai rīvmaize
milti vai rīvmaize
2-3 gab.
2-3 gab. burkāni
burkāni
3 gab.
3 gab. sīpoli
sīpoli
3 gab.
3 gab. ķiploki
ķiploki
4 gab.
4 gab. tomāti
tomāti
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas malti melnie pipari
malti melnie pipari
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Sautējumi
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Gards ceptu reņģu sautējums ar burkāniem, tomātiem un sīpoliem. Lieliski garšos gan ikdienā – ar ceptiem vai vārītiem kartupeļiem, gan kā svētku galdā ceļama uzkoda – uz svaigi grauzdētas maizes šķēlēm.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Reņģes apcep pēc parastās metodes. Reņģes apviļā miltos, tad olā un apcep no abām pusēm brūnas.

    Sarīvē un pannā sakarsētā eļļā sacep burkānus un sīpolu ripas. Tad sasutina tomātu ripas, kam pievienoti caur ķiploku spiedi izspiesti ķiploki.

    Liek sautējamā katlā kārtām – renģes, tomāti, burkāni, renģes, tomāti, burkāni. Pievieno sāli, piparus un sautē 10–15 minūtes.

    Marinādi nelieku, jo tomāta skābums iesūcas renģē. Ja neliek tomātus, tad uztaisa no citronskābes, cukura un sāls marinādi pēc garšas. Pārlej ar to renģes un burkānu–tomātu sacepumu un sautē.

    * šādi var gatavot arī salaku un citas, aristokrātiskākas zivis.

    Pasniedz ar ceptiem/vārītiem kartupeļiem vai liek uz svaigi grauzdētas maizes kā uzkodu.

    Iesūtīja: Mia

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form