Gardais Jāņu siers
Foto: F64
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Līgo un "nelīgo" gardais Jāņu siers.

Pienu uzsilda līdz ~90*C, ieliek biezpienu, masu maisot sagaida, kamēr atdalās sūkalas (šķidrums, kurā vāra biezpienu kļūst gaišāks, caurspīdīgāks, zaļgani dzeltenāks).

Masu nokāš (diezgan rūpīgi), katlā (tanī pat) liek sviestu, kausē, tajā liek vārīto biezpiena masu un maisot silda sviestiņā, pievieno olas, kas sakultas ar krējumu, sāli un ķimenēm, masu maisa nepārtraukti un karsē, pagaršo, vai pietiek sāls.

Karsē, līdz tā kļūst staipīga (jo ilgāk karsē jo vairāk sīksts būs siers, ja mazāk - biezpienīgs).

Masu liek marlītē (vai veidnē, formā utt.), zem sloga un atdzesē.

Iesūtīja: Anemone

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form