Gardais Jāņu siers
Foto: F64
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg trekns biezpiens
trekns biezpiens
5 l
5 l piens
piens
4 gab.
4 gab. olas
olas
100 g
100 g krējums (salds vai skābs)
krējums (salds vai skābs)
100 g
100 g sviests
sviests
 
sāls
sāls
 
ķimenes
ķimenes
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mājās gatavots siers
  • Pasaules Virtuve
  • Līgo un "nelīgo" gardais Jāņu siers.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pienu uzsilda līdz ~90*C, ieliek biezpienu, masu maisot sagaida, kamēr atdalās sūkalas (šķidrums, kurā vāra biezpienu kļūst gaišāks, caurspīdīgāks, zaļgani dzeltenāks).

    Masu nokāš (diezgan rūpīgi), katlā (tanī pat) liek sviestu, kausē, tajā liek vārīto biezpiena masu un maisot silda sviestiņā, pievieno olas, kas sakultas ar krējumu, sāli un ķimenēm, masu maisa nepārtraukti un karsē, pagaršo, vai pietiek sāls.

    Karsē, līdz tā kļūst staipīga (jo ilgāk karsē jo vairāk sīksts būs siers, ja mazāk - biezpienīgs).

    Masu liek marlītē (vai veidnē, formā utt.), zem sloga un atdzesē.

    Iesūtīja: Anemone

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form