Gardais jēra gaļas šašliks
Foto: Shutterstock
3.5714 7
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg jēra gaļa
jēra gaļa
5
5 sīpoli
sīpoli
1 ĒK
1 ĒK timiāns
timiāns
4 ĒK
4 ĒK eļļa
eļļa
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
 
pipari
pipari
 
sāls
sāls
200 g
200 g speķis
speķis
4-5
4-5 tomāti
tomāti
 
sīpolloki
sīpolloki
 
kinza
kinza
 
baziliks
baziliks
  • Gaļas ēdieni
  • Marinēšana
  • Kaukāziešu nacionālā virtuve
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Piknika ēdienu receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Jēra gaļas šašliks – lai izdevies pikniks!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gaļu sagriež gabaliņos, liek marinādē, kas gatavota no augu eļļas, ripiņās sagrieztiem sīpoliem, sasmalcinātiem ķiplokiem, timiāna, sāls un pipariem.

    Gaļu ar plaukstām aktīvi spaida un "masē" vismaz 10 minūtes, lai tā kļūtu maiga un labāk iemarinētos.

    Uzliek uz gaļas slogu un atstāj gaļu marinādē uz 12 stundām, noliekot vēsumā.

    Uz iesma pārmaiņus uzmauc gaļas gabaliņus, sīpolu ripiņas, tomātu un speķa šķēlītes. Cep virs nokaitētām kokoglēm. Gatavu šašliku apkaisa ar kapātiem zaļumiem.

    Iesūtīja: Vineta Auziņa

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form