Gardais vistas paprikašs
Foto: Shutterstock
3.0000 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. Vista
Vista
2 gab.
2 gab. Paprika
Paprika
3-4 gab.
3-4 gab. Tomāti
Tomāti
3 gab.
3 gab. Ķiploka daivas
Ķiploka daivas
2 gab.
2 gab. Sīpoli
Sīpoli
2 ĒK
2 ĒK Eļļa
Eļļa
1 ĒK
1 ĒK Sviests
Sviests
pēc garšas
pēc garšas Sāls
Sāls
120 ml
120 ml Buljons
Buljons
pēc garšas
pēc garšas Skābs krējums, psniegšanai
Skābs krējums, psniegšanai
3 TK
3 TK Paprikas pasta
Paprikas pasta
1 TK
1 TK Paprikas pulveris
Paprikas pulveris
pēc garšas
pēc garšas Zaļumi, pasniegšanai
Zaļumi, pasniegšanai
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ungāru nacionālā virtuve
  • Ļoti vienkāršs un garšīgs veids, kā, iedvesmojoties no Ungārijas kulinārajām tradīcijām, pagatavot sulīgu vistiņu paprikas mērcē. Īpaši lieliski šis ēdiens garšos ar olu nūdelēm vai kartupeļu biezputru.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vistu noskalo, sadala gabalos (var izmantot arī jau gatavus vistas šķiņķus, stilbus vai citas daļas pēc izvēles).

    Sīpolus nomizo, sagriež gabalos. Paprikas nomizo, izņem sēklotni, sagriež daiviņās. Tomātus sagriež daivās. Ķiplokus nomizo, sīki sakapā. Zaļumus (pēc izvēles) sakapā.

    Dziļā pannā vai katlā uzkarsē eļļu, sviestu un liek cepties vistas gabalus. Cep aptuveni 10 minūtes, ik pa laikam tos pagrozot, līdz gabaliņi ir apcepušies no visām pusēm.

    Tad vistai pievieno sīpolus, un, apmaisot katliņa saturu, turpina cept 4–5 minūtes. Pievieno papriku, apmaisot cep vēl 2-3 minūtes, tad pievieno tomātus, ķiplokus, paprikas pastu, paprikas pulveri, sāli un turpina cept vēl 3-4 minūtes. Pievieno buljonu, katliņam uzliek vāku un sautē uz lēnas uguns aptuveni 40 minūtes (ja vēlas, garšas uzlabošanai var pievienot pusglāzi sausa baltvīna).

    Gardais vistas paprikašs
    Foto: Shutterstock

    Ja vēlas, lai sautējums ir tumīgāks, iebiezina to ar izkarsētiem miltiem.

    Kad sautējums gatavs, iemaisa tajā zaļumus un pasniedz ar karoti skāba krējuma.

    Lieliski garšos ar olu nūdelēm vai kartupeļu biezputru.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form