Gardais vistas paprikašs
Foto: Shutterstock
3.0000 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Ļoti vienkāršs un garšīgs veids, kā, iedvesmojoties no Ungārijas kulinārajām tradīcijām, pagatavot sulīgu vistiņu paprikas mērcē. Īpaši lieliski šis ēdiens garšos ar olu nūdelēm vai kartupeļu biezputru.

Vistu noskalo, sadala gabalos (var izmantot arī jau gatavus vistas šķiņķus, stilbus vai citas daļas pēc izvēles).

Sīpolus nomizo, sagriež gabalos. Paprikas nomizo, izņem sēklotni, sagriež daiviņās. Tomātus sagriež daivās. Ķiplokus nomizo, sīki sakapā. Zaļumus (pēc izvēles) sakapā.

Dziļā pannā vai katlā uzkarsē eļļu, sviestu un liek cepties vistas gabalus. Cep aptuveni 10 minūtes, ik pa laikam tos pagrozot, līdz gabaliņi ir apcepušies no visām pusēm.

Tad vistai pievieno sīpolus, un, apmaisot katliņa saturu, turpina cept 4–5 minūtes. Pievieno papriku, apmaisot cep vēl 2-3 minūtes, tad pievieno tomātus, ķiplokus, paprikas pastu, paprikas pulveri, sāli un turpina cept vēl 3-4 minūtes. Pievieno buljonu, katliņam uzliek vāku un sautē uz lēnas uguns aptuveni 40 minūtes (ja vēlas, garšas uzlabošanai var pievienot pusglāzi sausa baltvīna).

Gardais vistas paprikašs
Foto: Shutterstock

Ja vēlas, lai sautējums ir tumīgāks, iebiezina to ar izkarsētiem miltiem.

Kad sautējums gatavs, iemaisa tajā zaļumus un pasniedz ar karoti skāba krējuma.

Lieliski garšos ar olu nūdelēm vai kartupeļu biezputru.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form