Gardākais siers pie vīna – 'Saulgriežu siers'
Foto: Publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1,5 kg
1,5 kg vājpiena biezpiens
vājpiena biezpiens
3 l
3 l piens (2,5%)
piens (2,5%)
3 gab.
3 gab. olas
olas
1 TK
1 TK ķimenes
ķimenes
2 TK
2 TK sviests
sviests
2 ĒK
2 ĒK sāls
sāls
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mājās gatavots siers
  • Pasaules Virtuve
  • Īpašu recepti var izmēģināt tie siera sējēji, kas starp tradicionāliem labumiem Līgo galdā cels arī vīnu. Regīnas Daņiļevičas no Lauteres Madonas novadā ''Saulgriežu siera'' recepti ''Rimi gardēžu'' žūrija siera mantojuma konkursā novērtēja kā labāko sieru šo garšu mijiedarbībai.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pienu uzkarsē, līdz veidojas putiņas, pievieno ķimenes, sakultas olas un maisot karsē, līdz piens sāk gandrīz vārīties.

    Tad pievieno biezpienu un maisa, līdz masa sāk vārīties, beigās pieberot sāli.

    Masu salej samitrinātā marlē un noslogo, kamēr tā pilnībā atdziest.

    Aukstu sieru liek pannā ar izkausētu sviestu un apcep zeltainu garoziņu.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Siers Ķimenes Olas Piens Sāls Sviests Vājpiena biezpiens Līgo svētku un Jāņu receptes Mājās gatavots siers Pasniegt atdzesētu vidēji
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form