Gardās vafeles ar ogu-banānu mērci
Foto: Publicitātes foto
4.6667 6
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
100 g
100 g mīksts sviests
mīksts sviests
4
4 lauku olas
lauku olas
100 g
100 g kviešu milti
kviešu milti
1,5 ĒK
1,5 ĒK skābs krējums (25%)
skābs krējums (25%)
1/4 glāze
1/4 glāze piens
piens
30 g
30 g cukurs
cukurs
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
 
kausēts sviests cepšanai
kausēts sviests cepšanai
Mērcei
250 g
250 g ogas (brūklenes, jāņogas, dzērvenes u.c.)
ogas (brūklenes, jāņogas, dzērvenes u.c.)
1 ĒK
1 ĒK citronu sula
citronu sula
1 ĒK
1 ĒK medus vai cukurs
medus vai cukurs
1
1 banāns
banāns
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Vafeles
  • Pasaules Virtuve
  • Latvijas valsts neatkarības proklamēšanas dienas gaidās, AS "Dobeles dzirnavnieks" sadarbībā ar kulinārijas bloga "Lindas virtuve" autori Lindu Tellgrenu aicina atzīmēt svētkus ģimeniskā gaisotnē, kopīgi pagatavojot gardas vafeles ar ogu-banānu mērci, kas lieliski iederēsies uz svētku galda kā svinīgs maltītes akcents.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Uzputo olu baltumus stingrās putās.

    Atsevišķā traukā saputo sviestu un cukuru, tad pievieno olu dzeltenumus.

    Pēc tam liek sviesta masai klāt skābo krējumu, pienu un kviešu miltus.

    Puto, līdz izveidojas viendabīga masa. Iemaisa uzputotos baltumus. Mīkla jābūt pankūku mīklas konsistencē, bet nedaudz gaisīgākai.

    Uzkarsē vafeļu pannu, iesmērē to ar izkausēto sviestu. Vafeles cep zeltaini brūnas, pasniedz siltas ar ogu mērci.

    Mērci gatavo, blenderī sablendējot visas mērces sastāvdaļas.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form