Gardās vafeles ar ogu-banānu mērci
Foto: Publicitātes foto
5.0000 3
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Latvijas valsts neatkarības proklamēšanas dienas gaidās, AS "Dobeles dzirnavnieks" sadarbībā ar kulinārijas bloga "Lindas virtuve" autori Lindu Tellgrenu aicina atzīmēt svētkus ģimeniskā gaisotnē, kopīgi pagatavojot gardas vafeles ar ogu-banānu mērci, kas lieliski iederēsies uz svētku galda kā svinīgs maltītes akcents.

Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Uzputo olu baltumus stingrās putās.

Atsevišķā traukā saputo sviestu un cukuru, tad pievieno olu dzeltenumus.

Pēc tam liek sviesta masai klāt skābo krējumu, pienu un kviešu miltus.

Puto, līdz izveidojas viendabīga masa. Iemaisa uzputotos baltumus. Mīkla jābūt pankūku mīklas konsistencē, bet nedaudz gaisīgākai.

Uzkarsē vafeļu pannu, iesmērē to ar izkausēto sviestu. Vafeles cep zeltaini brūnas, pasniedz siltas ar ogu mērci.

Mērci gatavo, blenderī sablendējot visas mērces sastāvdaļas.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form