Gardās vistas enčiladas ar sieru
Foto: Shutterstock
5.0000 3
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
8
8 tortiljas
tortiljas
220 g
220 g siers
siers
200 g
200 g skābs krējums
skābs krējums
Gaļas pildījumam
1 kg
1 kg vistas fileja
vistas fileja
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
3-4
3-4 smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
2
2 lauru lapas
lauru lapas
60 g
60 g selerijas sakne
selerijas sakne
10
10 koriandra sēklas
koriandra sēklas
1
1 čili pipars
čili pipars
1 sauja
1 sauja kinzas zaļumi
kinzas zaļumi
Mērcei
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
800 g
800 g konservēti tomāti
konservēti tomāti
2
2 sīpoli
sīpoli
3-4
3-4 ķiploka daivas
ķiploka daivas
1
1 čili pipars
čili pipars
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
1 TK
1 TK cukurs
cukurs
Pasniegšanai
pēc garšas
pēc garšas marinēti halapenjo pipari
marinēti halapenjo pipari
 
kapāti zaļumi
kapāti zaļumi
  • Gaļas ēdieni
  • Gaļas sacepumi
  • Meksikāņu nacionālā virtuve
  • Gardie, sildošie un pikantie meksikāņu ēdieni ir kā radīti, lai tos baudītu ziemas spelgonī. Ar sulīgu vistas gaļu pildītās, tomātos un krējumā sutinātās enčiladas ar zeltainu siera garoziņu, līdzinās mums ierastajām pildītajām pankūkām, kas papildinātas ar čili asumiņu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katliņā ielej ūdeni un uzvāra, pievieno sāli, selerijas sakni, smaržīgos piparus, lauru lapas, koriandru. Noskalo vistas filejas, liek verdošajā ūdenī un vāra aptuveni 20 minūtes. Buljonu pēc vārīšanas neizlej!

    Padoms: vistas filejas vari aizstāt arī ar atkaulotiem vistu šķiņķīšiem bez ādas. Protams, vari izvēlēties arī vistas gabalus ar kauliem un ādu – tie būs sulīgāki, bet pēc vārīšanas nāksies tērēt papildu laiku gaļas atkaulošanai un atbrīvošanai no ādas.

    Pa to laiku nomizo sīpolus, ķiplokus un sakapā. Čili piparu sasmalcina. Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties ķiplokus un sīpolus, pēc 3–4 minūtēm pievieno čili piparus, tomātus, sāli, cukuru un turpina cept vēl 3–4 minūtes. Pievieno pannas saturam 250 ml buljona, kurā tika vārīta vista, no buljona izņemtu, samalcinātu selerijas sakni, uzliek pannai vāku un sautē dārzeņus 5 minūtes. Tad sablenderē līdz viendabīgai mērces konsistencei.

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Taisnstūra formas karstumizturīgā traukā ielej pāris kausiņus mērces un vienmērīgi izlīdzina.

    Vistas gaļu izņem no buljona, pa šķiedrām saplucina gabaliņos. Uz katras tortiljas liek vistu, pievieno kapātu čili un kinzu, sarullē tortiļas rullīšos, liek tos vienu pie otra karstumizturīgajā traukā. Pārlej rullīšus ar krējumu, tad – ar atlikušo mērci. Pārkaisa ar sieru. Liek krāsnī cepties uz 7–10 minūtēm, līdz siers izkusis, izveidojot zeltainu garoziņu.

    Pasniedz ar kapātu korinadru vai pētersīļiem un marinētiem halapenjo pipariem.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form