Gardēžu ābolu pīrāgs ar valriekstiem un aprikožu ievārījumu.

Miltus izsijā. Pieliek cukuru, mīkstu sviestu, olu. Visu kārtīgi sajauc.

Gatavo mīklu uz apmēram 2 stundām ievieto ledusskapī atdzist.

Nomizotus ābolus, kam izņemtas serdes sagriež šķēlītēs, ieliek citrona sulā.

Kanēli, vaniļas cukuru, maltas krustnagliņas un sarīvētu citrona miziņu samaisa ar sasmalcinātiem riekstiem.

Mīklu izveltnē uz taisnstūra pannas, kas pārklāta ar cepamo papīru. Mīklu sadursta ar dakšiņu. Vienmērīgi pārkaisa ar riekstu masu. Virsū glīti kārto ābolu šķēlītes.

Pīrāgu cep cepeškrāsnī apmēram 35-40 minūtes 200°C. Vēl siltu izcepto pīrāgu uzmanīgi pārziež ar aprikožu ievārījumu.

Iesūtīja: XP

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!