Gardie doner kebabi ar liellopa gaļas pildījumu
Foto: Shutterstock
3.6667 3
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Kebabiem
400 g
400 g Liellopa maltā gaļa
Liellopa maltā gaļa
2 ĒK
2 ĒK Rīvmaize
Rīvmaize
1 gab.
1 gab. Sīpols, rīvets
Sīpols, rīvets
1/2 gab.
1/2 gab. Citronu sula
Citronu sula
1/2 TK
1/2 TK Kumins
Kumins
1/2 TK
1/2 TK Koriandrs, malts
Koriandrs, malts
1/2 TK
1/2 TK Paprikas pulveris
Paprikas pulveris
1/3 TK
1/3 TK Kajēnas pipari
Kajēnas pipari
1/3 TK
1/3 TK Kanēlis
Kanēlis
pēc garšas
pēc garšas Sāls
Sāls
Salātiem
1/2 gab.
1/2 gab. Ledus salāti
Ledus salāti
3 gab.
3 gab. Tomāti
Tomāti
2 gab.
2 gab. Gurķi
Gurķi
2 gab.
2 gab. Sarkanie sīpoli
Sarkanie sīpoli
Mērcei
300 ml
300 ml Bezpiedevu jogurts
Bezpiedevu jogurts
3 ĒK
3 ĒK Citronu sula
Citronu sula
1/2 TK
1/2 TK Cukurs
Cukurs
2 šķipsnas
2 šķipsnas Sāls
Sāls
1 ĒK
1 ĒK Olīveļļa
Olīveļļa
2 gab.
2 gab. Ķiploks, daiviņas
Ķiploks, daiviņas
1/2 TK
1/2 TK Oregano
Oregano
6 gab.
6 gab. Pitas maize
Pitas maize
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Piknika ēdienu receptes
  • Turku nacionālā virtuve
  • Kebabus pagatavot mājās nav nemaz tik sarežģīti. Protams, tas prasa nedaudz vairāk laika un pūļu, nekā kebabnīcas apmeklējums, bet, paaicinot talkā ģimeni vai draugus, drīz vien varēsiet mieloties ar gardum gardiem kebabiem, turklāt, izbaudot patīkamo apziņu, ka varat būt pilnīgi droši par to, kas ir kebabu pildījumā.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Krāsni uzkarsē grila režīmā 230 grādus karstu. Izklāj plāt ar cepamo papīru.

    Visas kebaba sastāvdaļas liek bļodiņā un mīca, līdz iegūst blīvu, viendabīgu masu. Formē garenas formas kebabus, izkārto tos vienu no otra atstatus un liek kāsnī vai uz grila cepties, pēc aptuveni 8–10 minūtēm, kad tie no vienas puses apbrūnējuši, apgriež kebabus un turpina cept, līdz tie ir brūni arī no otras puses.

    Kamēr kebabi cepas, ledus salātus sagriež strēmelēs, gurķus un tomātus plānās ripiņās. Sīpolu nomizo un arī sagriež plānās ripiņās.

    Gatavo mērci, sajaucot bļodiņā visas mērces sastāvdaļas, pievienojot caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku.

    Kad kebabi gatavi, izņem tos no krāsns vai noceļ no grila, ļauj 5 minūtes "atpūsties", tad ar asu nazi šķērseniski sagriež garenās strēmelēs.

    Uzkarsē grila pannu. Uz tās vai uz grila silda pitas maizi, iegriež, atver to līdz locījuma vietai. Apakšā, virzienā no ārējās uz iekšējo locījuma vietu, liek ledus salātus, nedaudz tālāk tomātus, tad gurķus, sīpolus, gaļu, mērci.

    Pārloka kebabu un izbauda. Ja vēlas vairāk asumiņa, var to papildināt ar čili mērci.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form