Gardie franču salāti ar vistu
Foto: Publicitātes foto
4.0000 1
1 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. vistas fileja
vistas fileja
60 g
60 g mocarella
mocarella
1 gab.
1 gab. apelsīns
apelsīns
1 gab.
1 gab. sarkanā paprika
sarkanā paprika
20 g
20 g tomāti savā sulā
tomāti savā sulā
 
lapu salāti
lapu salāti
20 g
20 g saldskābā mērce ar ananāsiem
saldskābā mērce ar ananāsiem
 
zaļās olīvas
zaļās olīvas
10 g
10 g olīveļļa
olīveļļa
mērcei:
20 g
20 g olīveļļa
olīveļļa
20 g
20 g sarkanā pesto mērce
sarkanā pesto mērce
1/2 TK
1/2 TK jūras sāls
jūras sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
1 TK
1 TK citronu sula
citronu sula
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas salāti
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Pareizi piemeklēta mērce vai neparasta piedeva ierastam ēdienam var pārvērst garlaicīgu maltīti par izsmalcinātu gastronomisku baudījumu, uzsver ''Double Coffee'' šefpavārs Jānis Riekstiņš, daloties ar franču salātu recepti, kur atklāj arī vistas filejas pagatavošanas knifiņus.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ēdiena pagatavošanu ieteicams sākt ar mērces sagatavošanu. Ja mājās nav gatava sarkanā mērce, to ir ļoti viegli pagatavot pašam! Viss, kas nepieciešams – olīveļļa, sarkanā pesto mērce, jūras sāls, melnie pipari un citrona sula.

    Visas minētās sastāvdaļas izmaisa bļodā līdz viendabīgai masai un ļauj ievilkties, lai mērce iegūtu maigu saldskābo garšu.

    Tiklīdz mērce ir gatava, vistas fileju sagriež šaurās strēmelītēs un apcep olīveļļā uz sakarsētās pannas līdz zeltaini brūnai krāsai. Tad vistai pievieno tomātus savā sulā (vai svaigos ķiršu tomātus sagrieztus uz pusēm), paprikas strēmelītes (vai paprikas-tomātu mērci) un cep kopā dažas minūtes, lai vista uzsūc dārzeņu sulu.

    Kamēr vista gatavojas, nomizo apelsīnu un atbrīvo tā mīkstumu no baltumiem.

    Pēc tam vienā bļodā liek notīrītas apelsīna daiviņas, gabaliņos sagrieztu mocarella sieru un saldskābo mērci ar ananāsiem. Virsū uzlej iepriekš sagatavotu sarkano mērci, pievieno klāt apceptas ar tomātiem un papriku vistas filejas strēmelītes un visu rūpīgi izmaisa.

    Servē ēdienu: uz šķīvja pa vidu noliek salātu miksu un tiem virsū uzliek ceptas vistas filejas strēmeles ar dārzeņiem un mocarella sieru.

    Lai ēdiens būtu sulīgāks, šefpavārs iesaka ēdienam pārliet pāri mērci, kas palika bļodā. Salātus dekorē ar zaļām olīvām un zaļumiem. Bon Appétit!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form