Gardums no raibajām pupiņām
Foto: Shutterstock
3.8000 5
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Sātīgais maltītei - gardums no raibajām pupiņām.

Pupiņas mērcē aukstā ūdenī pa nakti. Izmērcētās pupiņas vāra atsevišķi.

Bet otrā katlā vāra kopā vienu tomātu, pārgrieztu uz pusēm, vienu mizotu kartupeli, vienu veselu ķiploka galviņu un garšvielām - lauru lapām, seleriju, rozmarīnu un pupumētru.

Kad izvārījušās, pusi ūdens noliet nost, izmest garšvielas, ķiploku izspiest no mizām un kopā ar kartupeli un tomātu bez mizas samīcīt putriņā un kopā ar sāli un pipariem iejaukt pupās.

Var vēl kādu šļuku labas olīveļļas pieliet un pielikt svaigus pētersīļus.

Pasniedz kopā ar šķiņķī ietītām jūras ķemmītēm, bet domāju, ka var ēst tāpat vai pielikt kādu zaļu salātu vai ko tamlīdzīgu.

Iesūtīja: Babs

Comment Form