Plakanā ķiploku maize ar čili
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
picas mīkla
picas mīkla
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
3
3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1
1 svaigs čili
svaigs čili
2 saujas
2 saujas rukola
rukola
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Launags
  • Vakariņas
  • Picas un karstmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • Pikanta ķiploku un čili pica, kas vairāk gan atgādina plakano maizīti. Pasniedz ar svaigām rukolas lapiņām un ēd kā uzkodu, kopā ar kādu gardu mērci.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Laicīgi pagatavo picas mīklu pēc šīs receptes vai izmanto ātro picas mīklas maisījumu.

    Ķiploka daiviņas kārtīgi sasmalcini ar nazi, lai iegūtu labāku garšu. Sakapā arī svaigo čili piparu (ja negribi picu pārāk asu, sēkliņas iztīri).

    Pannā uz vidējas uguns uzkarsē olīveļļu. Apcep tajā sasmalcinātos ķiplokus īsu brīdi, lai paceltos to smarža.

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 230°C. No picas mīklas uztaisi divas garenas formas picas/plakanās maizes un uzliec uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru. Mīklu apsmērē ar silto olīveļļas un ķiploku masu. Virsū uzkaisi sasmalcinātos čili gabaliņus.

    Liec picas krāsnī un cep 7–9 minūtes. Kad picas gatavas, izņem no krāsns un katrai uzkaisi apmēram sauju rukolas lapiņu.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form