Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Pikanta ķiploku un čili pica, kas vairāk gan atgādina plakano maizīti. Pasniedz ar svaigām rukolas lapiņām un ēd kā uzkodu, kopā ar kādu gardu mērci.
30Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
picas mīkla2 ĒKolīveļļa3 ķiploka daiviņas1 svaigs čili2 saujasrukola

Sagatavošana

1

Laicīgi pagatavo picas mīklu pēc šīs receptes vai izmanto ātro picas mīklas maisījumu.

2

Ķiploka daiviņas kārtīgi sasmalcini ar nazi, lai iegūtu labāku garšu. Sakapā arī svaigo čili piparu (ja negribi picu pārāk asu, sēkliņas iztīri).

3

Pannā uz vidējas uguns uzkarsē olīveļļu. Apcep tajā sasmalcinātos ķiplokus īsu brīdi, lai paceltos to smarža.

4

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 230°C. No picas mīklas uztaisi divas garenas formas picas/plakanās maizes un uzliec uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru. Mīklu apsmērē ar silto olīveļļas un ķiploku masu. Virsū uzkaisi sasmalcinātos čili gabaliņus.

5

Liec picas krāsnī un cep 7–9 minūtes. Kad picas gatavas, izņem no krāsns un katrai uzkaisi apmēram sauju rukolas lapiņu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!