Plakanā ķiploku maize ar čili
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Pikanta ķiploku un čili pica, kas vairāk gan atgādina plakano maizīti. Pasniedz ar svaigām rukolas lapiņām un ēd kā uzkodu, kopā ar kādu gardu mērci.

Laicīgi pagatavo picas mīklu pēc šīs receptes vai izmanto ātro picas mīklas maisījumu.

Ķiploka daiviņas kārtīgi sasmalcini ar nazi, lai iegūtu labāku garšu. Sakapā arī svaigo čili piparu (ja negribi picu pārāk asu, sēkliņas iztīri).

Pannā uz vidējas uguns uzkarsē olīveļļu. Apcep tajā sasmalcinātos ķiplokus īsu brīdi, lai paceltos to smarža.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 230°C. No picas mīklas uztaisi divas garenas formas picas/plakanās maizes un uzliec uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru. Mīklu apsmērē ar silto olīveļļas un ķiploku masu. Virsū uzkaisi sasmalcinātos čili gabaliņus.

Liec picas krāsnī un cep 7–9 minūtes. Kad picas gatavas, izņem no krāsns un katrai uzkaisi apmēram sauju rukolas lapiņu.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form