Gatava 20 minūtēs: biezpiena un cepumu torte bez cepšanas
Foto: Privātais arhīvs
3.6667 3
Sarežģītība: viegli

Šī neparastā un ļoti gardā torte ir pagatavojama bez cepšanas. Sulīgās tortes kārtas veido maigs biezpiena krēms un cepumu drumstalas ar žāvētu augļu un riekstu gabaliņiem. Interneta dzīlēs noskatītas tortes recepti iesaka mūsu lasītāja Antuanete, kura recepti pielāgojusi savai gaumei, aizstājot sausiņus ar auzu pārslu cepumiem un iztiekot bez šokolādes glazūras.

Gatavo drumstalas. Cepumus sablendē viendabīgā masā. Pievieno riekstus, žāvētos augļus un atkal sablendē visu viendabīgā masā.

Ber masu bļodā, pievieno karsta ūdens peldē kausētas šokolādes un sviesta maisījumu. Visu samaisa, iegūstot irdenas drumstalas.

Gatavo krēmu. Saputo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno un iekuļ biezpienu (ja biezpiens ir graudains, to iepriekš iztrin caur sietu). Pievieno un iemaisa iepriekš uzbriedinātu un karsta ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausētu želatīnu.

Kārto kūku tortes formā ar noņemamu malu, kas ieziesta ar sviestu vai eļļu. Ieber 3-4 ēdamkarotes drumstalu un izlīdzina ar karotes gludo pusi.Tad virsū liek 3-4 ēdamkarotes krēma un izlīdzina. Virs krēma liek nākamo kārtu drumstalu un izlīdzina, tad atkal krēma kārtu. Tā turpina, līdz visas satāvdaļas izmantotas.

Liek ledusskapī un pāris stundām vai uz visu nakti. Ja vēlas, pirms pasniegšanas pārlej ar šokolādes glazūru, bet arī bez tās torte garšo pasakaini.

Lūk, video, kurā iespējams izsekot tortes tapšanai.

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form