Foto: Privātais arhīvs
Šī neparastā un ļoti gardā torte ir pagatavojama bez cepšanas. Sulīgās tortes kārtas veido maigs biezpiena krēms un cepumu drumstalas ar žāvētu augļu un riekstu gabaliņiem. Interneta dzīlēs noskatītas tortes recepti iesaka mūsu lasītāja Antuanete, kura recepti pielāgojusi savai gaumei, aizstājot sausiņus ar auzu pārslu cepumiem un iztiekot bez šokolādes glazūras.
15Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

DRUMSTALĀM:200 gauzu pārslu cepumi100 gvalriekstu kodoli80 gžāvētas plūmes80 gžāvētas aprikozes70 gsviests70 gšokolāde KRĒMAM:2 paciņas biezpiena (180 g)250 gskābs krējums80 gcukurs8 gvaniļas cukurs1 TKželatīns3 ĒKauksts ūdens

Sagatavošana

1

Gatavo drumstalas. Cepumus sablendē viendabīgā masā. Pievieno riekstus, žāvētos augļus un atkal sablendē visu viendabīgā masā.

2

Ber masu bļodā, pievieno karsta ūdens peldē kausētas šokolādes un sviesta maisījumu. Visu samaisa, iegūstot irdenas drumstalas.

3

Gatavo krēmu. Saputo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno un iekuļ biezpienu (ja biezpiens ir graudains, to iepriekš iztrin caur sietu). Pievieno un iemaisa iepriekš uzbriedinātu un karsta ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausētu želatīnu.

4

Kārto kūku tortes formā ar noņemamu malu, kas ieziesta ar sviestu vai eļļu. Ieber 3-4 ēdamkarotes drumstalu un izlīdzina ar karotes gludo pusi.Tad virsū liek 3-4 ēdamkarotes krēma un izlīdzina. Virs krēma liek nākamo kārtu drumstalu un izlīdzina, tad atkal krēma kārtu. Tā turpina, līdz visas satāvdaļas izmantotas.

5

Liek ledusskapī un pāris stundām vai uz visu nakti. Ja vēlas, pirms pasniegšanas pārlej ar šokolādes glazūru, bet arī bez tās torte garšo pasakaini.

Lūk, video, kurā iespējams izsekot tortes tapšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!