Gavēņa salāti ar kartupeļiem un marinētiem šampinjoniem
Foto: Shutterstock
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Vienkārši pagatavojami un sātīgi kartupeļu salāti gavēņa ēdienkartei vai atslodzei no gaļas. Šie salātiņi vēl labāk garšos nākamajā dienā, kad marināde būs iesūkusies kartupeļos.

Sīpolus nomizo, sagriež gredzenos, pārlej ar verdošu ūdeni un noplaucē, ūdeni nolej. Sīpolus liek bļodiņā, pievieno cukuru un baltvīna etiķi, apmaisa.

Kartupeļus ar visu mizu novāra. Nedaudz atdzesē, nomizo, sagriež šķēlēs un liek bļodā.

Lielākos šampinjonus pārgriež uz pusēm. Marinētos gurķus sagriež gabaliņos.

Kartupeļiem pievieno sēnes, marinētos gurķus un sīpolus ar visu marinādi, kā arī sakapātus zaļumus. Visu pārslaka ar eļļu, pievieno piparus un apmaisa.

Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno sāli pēc garšas.

Lai labi garšo!

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form