Foto: Shutterstock
Vienkārši pagatavojami un sātīgi kartupeļu salāti gavēņa ēdienkartei vai atslodzei no gaļas. Šie salātiņi vēl labāk garšos nākamajā dienā, kad marināde būs iesūkusies kartupeļos.
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

kartupeļi300 gmarinēti šampinjoni marinēti gurķi pēc garšaszaļumi1 sarkanais sīpols1 TKcukurs4 ĒKbaltvīna etiķis3 ĒKeļļa pēc garšassāls un malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Sīpolus nomizo, sagriež gredzenos, pārlej ar verdošu ūdeni un noplaucē, ūdeni nolej. Sīpolus liek bļodiņā, pievieno cukuru un baltvīna etiķi, apmaisa.

2

Kartupeļus ar visu mizu novāra. Nedaudz atdzesē, nomizo, sagriež šķēlēs un liek bļodā.

3

Lielākos šampinjonus pārgriež uz pusēm. Marinētos gurķus sagriež gabaliņos.

4

Kartupeļiem pievieno sēnes, marinētos gurķus un sīpolus ar visu marinādi, kā arī sakapātus zaļumus. Visu pārslaka ar eļļu, pievieno piparus un apmaisa.

5

Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno sāli pēc garšas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!