Foto: Shutterstock
Vislabākais veids, kā tik iecienītajiem makaroniem klāt piekost dārzeņus? Iejaukt tos kopā vienā pannā ar sieru un krēmīgu mērci, protams. Klasiska un sierīga kombinācija ātrām darbadienu vakariņām, kurā paslēptas pikantas angļu sinepes.
30Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
300 ggliemežvāku makaroni1 gab.brokolis2 ĒKolīveļļa1 gab.sīpols pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari200 gkūpināts šķiņķis200 mlsaldais krējums1 ĒKangļu sinepes150 gČedaras siers

Sagatavošana

1

Brokoļa galviņu sagriež rozetītēs, lai iegūtu nelielus brokoļu gabaliņus.

2

Lielā katlā ielej ūdeni, pieber mazliet sāls un uzvāra. Ber ūdenī gliemežvāku makaronus un vāra tik ilgi, cik norādīts uz iepakojuma.

3

Kad līdz vārīšanas beigām atlikušas 4 minūtes, makaroniem pieber klāt svaigā brokoļa gabaliņus, lai tie apvārās kopā ar makaroniem. Kad pagājis noteiktais makaronu gatavošanas laiks, tos kopā ar brokoļiem nokāš un atliek maliņā.

4

Sīpolu smalki sakapā. Šķiņķi sagriež smalkākos gabaliņos. Sieru sarīvē.

5

Lielā pannā uzkarsē olīveļļu un saber pannā sīpola gabaliņus. Pārkaisa ar sāli, pipariem un apcep, līdz sīpola gabaliņi caurspīdīgi (aptuveni 5 minūtes).

6

Pēc tam pannā saber šķiņķa gabaliņus un apcep pāris minūtes. Pievieno sinepes, pielej saldo krējumu, visu samaisa un ļauj sākt krējumam burbuļot.

7

Tad pannā pieber izvārītos makaronus un brokoļus, visu pamatīgi apmaisa, lai sajaucas ar krēmīgo mērci.

8

Pieber pārējām sastāvdaļām sarīvēto sieru, vēlreiz apmaisa un ļauj sieram izkust pāris minūtes.

9

Kad krēmīgā masa gatava, pasniedz ēdājiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!