Gliemežvāku makaroni ar brokoļiem, Čedaras sieru un šķiņķi
Foto: Shutterstock
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g gliemežvāku makaroni
gliemežvāku makaroni
1 gab.
1 gab. brokolis
brokolis
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
200 g
200 g kūpināts šķiņķis
kūpināts šķiņķis
200 ml
200 ml saldais krējums
saldais krējums
1 ĒK
1 ĒK angļu sinepes
angļu sinepes
100–120 g
100–120 g Čedaras siers
Čedaras siers
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Makaronu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Vislabākais veids, kā tik iecienītajiem makaroniem klāt piekost dārzeņus? Iejaukt tos kopā vienā pannā ar sieru un krēmīgu mērci, protams. Klasiska un sierīga kombinācija ātrām darbadienu vakariņām, kurā paslēptas pikantas angļu sinepes.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Brokoļa galviņu sagriež rozetītēs, lai iegūtu nelielus brokoļu gabaliņus.

    Lielā katlā ielej ūdeni, pieber mazliet sāls un uzvāra. Ber ūdenī gliemežvāku makaronus un vāra tik ilgi, cik norādīts uz iepakojuma.

    Kad līdz vārīšanas beigām atlikušas 4 minūtes, makaroniem pieber klāt svaigā brokoļa gabaliņus, lai tie apvārās kopā ar makaroniem. Kad pagājis noteiktais makaronu gatavošanas laiks, tos kopā ar brokoļiem nokāš un atliek maliņā.

    Sīpolu smalki sakapā. Šķiņķi sagriež smalkākos gabaliņos. Sieru sarīvē.

    Lielā pannā uzkarsē olīveļļu un saber pannā sīpola gabaliņus. Pārkaisa ar sāli, pipariem un apcep, līdz sīpola gabaliņi caurspīdīgi (aptuveni 5 minūtes).

    Pēc tam pannā saber šķiņķa gabaliņus un apcep pāris minūtes. Pievieno sinepes, pielej saldo krējumu, visu samaisa un ļauj sākt krējumam burbuļot.

    Tad pannā pieber izvārītos makaronus un brokoļus, visu pamatīgi apmaisa, lai sajaucas ar krēmīgo mērci.

    Pieber pārējām sastāvdaļām sarīvēto sieru, vēlreiz apmaisa un ļauj sieram izkust pāris minūtes.

    Kad krēmīgā masa gatava, pasniedz ēdājiem.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.