Šokolādes kūka ar avenēm
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
2.7000 10
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
175 g
175 g smalka maluma kviešu milti
smalka maluma kviešu milti
2 ĒK
2 ĒK kakao pulveris
kakao pulveris
1 TK
1 TK dzeramā soda
dzeramā soda
150 g
150 g tumšais Muscovado cukurs
tumšais Muscovado cukurs
2 ĒK
2 ĒK cukura sīrups
cukura sīrups
2
2 lielas olas
lielas olas
150 ml
150 ml rapšu vai saulespuķu eļļa
rapšu vai saulespuķu eļļa
150 ml
150 ml piens
piens
Virskārtai:
200 g
200 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
300 ml
300 ml saldais krējums
saldais krējums
2 ĒK
2 ĒK pūdercukurs (+ nedaudz pasniegšanai)
pūdercukurs (+ nedaudz pasniegšanai)
400 g
400 g avenes
avenes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kāzu ēdienkarte
  • Romantiskas vakariņas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Kūkas vizuālā pievilcība ir tik kārdinoša, ka ir grūti turēties pretī tās pagatavošanai. Šķiet, šis ir tas gadījums, kad arī nevajag pretoties, par to būs pārliecināts katrs, kurš izmēģinās šo recepti.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē krāsni 160 grādus karstu. Sagatavo cepamo formu ar izmēru 28x18 cm.

    Vienā bļodā izsijā miltus ar kakao un sodu. Pēc tam pievieno sadrupinātu Muscovado cukuru un iemaisi to sauso sastāvdaļu masā.

    Pievieno sīrupu, olas, eļļu, pienu un ar miksera palīdzību saputo masu krēmīgā konsistencē. Izklāj cepamajā veidnē cepamo papīru un ielej tajā izveidoto kūkas masu. Liec cepeškrāsnī un cep 25-30 minūtes, līdz, pieskaroties ar pirkstiem, mīkla nepielīp.

    Ļauj kūkai atdzist vismaz piecas minūtes un tad to var novietot vēsākā vietā atdzesēties.

    Gatavo pildījumu, salaužot gabaliņos šokolādi. Bļodiņā, kas var tikt karsēta ūdens peldē, ielej saldo krējumu un pievieno salauztos šokolādes gabaliņus. Liec bļodu ūdens peldē un uz karstajiem tvaikiem ļauj tai kausēties.

    Pievieno pūdercukuru un kausē masu tik ilgi, līdz viss ir viendabīgi izkusis. Pēc kausēšanas ar putojamo slotiņi rūpīgi samaisi masu, lai tā būtu viendabīga un krēmīga. Atstāj masu atdzist līdz istabas temperatūrai, ik pa brīdim apmaisot, lai tā nesastingtu pārāk cieta.

    Izņem kūku no cepamās veidnes, uzliec to uz pasniegšanas šķīvja. Pārlej tai pāri šokolādes krēmu un izlīdzini to pa visu virsmu. Izdekorē virspusi ar svaigām avenēm un pārkaisi pāri pūdercukuru.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form