Grēcīgi gardais šokolādes braunijs ar ķirbju biezeni
Foto: DELFI
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g sviests
sviests
100 g
100 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
3 gab.
3 gab. olas
olas
200 g
200 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
50 g
50 g kviešu milti
kviešu milti
2 ĒK
2 ĒK kakao (dabīgais)
kakao (dabīgais)
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
virskārtai:
200 g
200 g ķirbju biezenis
ķirbju biezenis
1 gab.
1 gab. ola
ola
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Braunijs un ķirbju biezenis? Visticamāk vairumam šī šķiet nesavienojama kombinācija, tomēr nezinātāji pat nenojaustu par slepeno sastāvdaļu, turklāt šī recepte ir vēl viens radošs gājiens rudens ogas izmantošanai. Ķirbju biezenis ļauj izveidot pasakainu marmoram līdzīgu efektu, tāpēc šī ir ne tikai lieliska garšu, bet arī krāsu kombinācija.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ja krājumos nav ķirbju biezenis, izmanto veikalos nopērkamo (to pavisam noteikti var atrast bērnu pārtikas plauktos) vai sagatavo to no svaiga ķirbja. Biezenim vajadzēs 250 gramus svaigu ķirbi, dažas ēdamkarotes ūdens, cukuru vai iebiezināto pienu un olu. Vispirms katliņā liec ķirbi ar ūdeni un sautē, līdz tas kļuvis gandrīz mīksts. Tad atdzesē, pievieno kanēli, cukuru vai iebiezināto pienu un sablendē. Beigās iekul vienu olu. Ja biezenis iegādāts jau gatavs vai atsaldēts no krājumiem, tad arī pievieno vienu olu, un pēc nepieciešamības garšvielas, piemēram, kanēli, kaltētu ingveru.

    Ja netīk doma par ķirbju biezeni, iesaku pamēģināt krēmsiera paciņu (200 g) saputot ar vaniļas cukuru un olu, lai masa ir vijīga un krēmīga. Arī to var izliet pa virsu braunija masai un ar kociņu izlīdzināt, lai izveidojas skaists marmoram līdzīgs efekts.

    Nelielā katliņā liec sviestu, gabaliņos salauztu šokolādi un uz lēnas uguns kausē, ik pa brīdim apmaisot. Var kausēt arī ūdens peldē.

    Izkausēto šokolādi ar sviestu ielej lielākā bļodā. Pievieno cukuru un ar putojamo slotiņu iemaisi. Tad atsevišķi krūzītē pa vienai saputo olas un pievieno šokolādes masai. Svarīgi pievienot jau sakultu olu, tad būs vieglāk izmaisīt.

    Atsevišķā bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas, vislabāk izsijāt caur sietiņu - miltus, kakao, cepamo pulveri, sāli. Samaisi un tad pamazām pievieno klāt šokolādes masai un iemaisi ar silikona vai koka karoti. Centies pārāk daudz nemaisīt, tikai tik daudz, lai sausās sastāvdaļas iemaisās.

    Sagatavo veidni, ieklājot tajā cepamo papīru. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.

    Veidnē lej šokolādes masu, tad pa virsu ķirbju biezeni ar olu un ar karoti, dakšu vai koka irbulīti nedaudz izmaisi virsmu, lai masas sajaucās kopā, bet ne pavisam.

    Cep aptuveni 30 minūtes. Griez gabaliņos tikai tad, kad braunijs ir atdzisis.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form