Foto: DELFI
Braunijs un ķirbju biezenis? Visticamāk vairumam šī šķiet nesavienojama kombinācija, tomēr nezinātāji pat nenojaustu par slepeno sastāvdaļu, turklāt šī recepte ir vēl viens radošs gājiens rudens ogas izmantošanai. Ķirbju biezenis ļauj izveidot pasakainu marmoram līdzīgu efektu, tāpēc šī ir ne tikai lieliska garšu, bet arī krāsu kombinācija.
50Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gsviests100 gbrūnais cukurs3 gab.olas200 gtumšā šokolāde50 gkviešu milti2 ĒKkakao (dabīgais)1 TKcepamais pulveris šķipsnasāls VIRSKĀRTAI:200 gķirbju biezenis1 gab.ola

Sagatavošana

1

Ja krājumos nav ķirbju biezenis, izmanto veikalos nopērkamo (to pavisam noteikti var atrast bērnu pārtikas plauktos) vai sagatavo to no svaiga ķirbja. Biezenim vajadzēs 250 gramus svaigu ķirbi, dažas ēdamkarotes ūdens, cukuru vai iebiezināto pienu un olu. Vispirms katliņā liec ķirbi ar ūdeni un sautē, līdz tas kļuvis gandrīz mīksts. Tad atdzesē, pievieno kanēli, cukuru vai iebiezināto pienu un sablendē. Beigās iekul vienu olu. Ja biezenis iegādāts jau gatavs vai atsaldēts no krājumiem, tad arī pievieno vienu olu, un pēc nepieciešamības garšvielas, piemēram, kanēli, kaltētu ingveru.

2

Ja netīk doma par ķirbju biezeni, iesaku pamēģināt krēmsiera paciņu (200 g) saputot ar vaniļas cukuru un olu, lai masa ir vijīga un krēmīga. Arī to var izliet pa virsu braunija masai un ar kociņu izlīdzināt, lai izveidojas skaists marmoram līdzīgs efekts.

3

Nelielā katliņā liec sviestu, gabaliņos salauztu šokolādi un uz lēnas uguns kausē, ik pa brīdim apmaisot. Var kausēt arī ūdens peldē.

4

Izkausēto šokolādi ar sviestu ielej lielākā bļodā. Pievieno cukuru un ar putojamo slotiņu iemaisi. Tad atsevišķi krūzītē pa vienai saputo olas un pievieno šokolādes masai. Svarīgi pievienot jau sakultu olu, tad būs vieglāk izmaisīt.

5

Atsevišķā bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas, vislabāk izsijāt caur sietiņu - miltus, kakao, cepamo pulveri, sāli. Samaisi un tad pamazām pievieno klāt šokolādes masai un iemaisi ar silikona vai koka karoti. Centies pārāk daudz nemaisīt, tikai tik daudz, lai sausās sastāvdaļas iemaisās.

6

Sagatavo veidni, ieklājot tajā cepamo papīru. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.

7

Veidnē lej šokolādes masu, tad pa virsu ķirbju biezeni ar olu un ar karoti, dakšu vai koka irbulīti nedaudz izmaisi virsmu, lai masas sajaucās kopā, bet ne pavisam.

8

Cep aptuveni 30 minūtes. Griez gabaliņos tikai tad, kad braunijs ir atdzisis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!